עד לפני שש שנים טאקו הייתה בכלל סמנכ"לית שיווק. "הייתי סמנכ"ל מכירות חברה, מנהלת עובדים, מנהלת את הפרויקטים, בעולם מאוד אחר", היא מספרת רגע לפני גמר הימים, שישודר במוצאי שבת (אחר תוכנית חדשות)."המכנה המשותף עם מה שאני עושה היום הוא המקום היצירתי, שתמיד ליווה אותי. כאיש שיווק אתה חייב להיות יצירתי, וזה מקביל ליצירה שקיבלה ביטוי אצלי בקונדיטוריה".
"הייתי 14 שנים בתפקיד, התחלתי אותו צעירה, התחתנתי בתוכו וילדתי בתוכו את הבן שלי, עומר. הטלטלה הרצינית שהובילה אותי לעולם הקונדיטוריה הייתה כשבגיל ארבעה חודשים. זה היה סיוט מתמשך, גרד בלתי פוסק של העור. בלילות הוא לא ישן. לא יכולתי לתפקד כסמנכ"לית. היו לילות קשים, אני נזכרת בהם ועולה לי החנק בגרון. זה היה אתגר מטורף. התסכול גדל נורא”.
ניסוי וטעייה
עד שפנו אליה מריאליטי הקינוחים, טאקו, 40, לא ראתה את עצמה כמי שמתאים להתמודד בריאליטי הקונדיטוריה. "לפני שנה יצרה איתי קשר מלהקת ואמרה שהיא חושבת שאני נורא מתאים", היא מספרת. "צחקתי עליה ואמרתי: 'אני לא רואה את עצמי עם סיפור קורע לב שמושך רייטינג. אני קונדיטורית על חלל, אבל יש טוב ממני".
"היא אמרה לי: 'אני עדיין חושבת שיש משהו, בואי לאודישן', ונתנה לי תאריך ושעה. היו לי את כל הסיבות ללמה לא. הייתי בספק לגבי עצמי, מה אני אביא לשם, איפה זה נכנס לחיים שלי, האם אני מוכנה לחשיפה, ואם אני אכשל, איך זה ייראה, מה אני אביא, פתאום העשייה שלך מרגישה לא שווה. אתה מתעסק בדברים שעושים טוב אנשים, אתה לא מנתח מוח. אתה עובד נורא קשה ושואל את עצמך: 'העסקה של הדבר הזה'. אמרתי: 'אולי זה להביא משהו שעוד לא ראו'. נתתי עצמי והלכתי על זה. התחילה הדרך הסביבה מאוד דחפה אותי. הבנתי שיש לי עסק, בעיקר שקורה מפה לאוזן, הלכתי לכל מיני סדנאות והכשרות מקצועיות כדי להבין יותר וללמוד. בראש ובראשונה העסק שלי הוא עוגות שהן 'שואו', דברים גדולים ומיוחדים, פנטזיות של אנשים”.
קנו הצליחו להרים את השופטים כבר בקינוח הראשון שהכינה: האודישן של המנה של ברווזוני, בשם Bubble bath - קינוח מוס מסקרפונה דם אמרטו, קולי תפוז קרמל אמרטו וקראנץ' שקדים על קראמבל שקדים ושוקולד לבן וקצף חלב. "כשהוזמנתי לתוכנית ידעתי שאני לא הולכת להביא בצקים פריכים או פחזניות", היא אומרת.
"זה לא הפאשן שלי, התשוקה שלי היא אומנות בתוך הדבר. את תחום הקונדיטוריה פיתחתי בשש השנים האחרונות. למדתי על חומרים ואפשרויות. שואלים אותי 'מאיפה קנית תבניות של ברווזונים או של לב'? אני מייצרת את כל התבניות בעצמי. אני משקיעה בללמוד את האפשרויות, רוצה ליצור משהו שעוד לא ראו. העולם של הקונדיטוריה היום, וגם הקלאסית, זה עולמות דרכים עשירות בידע, יש המון דרכים לעשות את הדברים, הכיף הוא ניסוי וטעייה, ללמוד מה אתה צריך לעשות כדי דברים משוגעים".
מנגנון הדחקה
בין הגמר תזכה טאקו גם להכין קינוח לפייר ארמה, השף פטיסייר הבינלאומי שיתארח בתוכנית כשופט אורח.