לאחר שהתראיין לכאן 11: כתב ה"בילד" הגרמני נעצר בלבנון

כתב העיתון הגרמני "בילד", פול רונצהיימר, נעצר בביירות ביום שלאחר חיסול מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה. בוואלה! דווח כי המעצר בא בעקבות ראיון של אותו כתב אצל מגיש כאן 11 מואב ורדי

מאיה גדש צילום: דימה וולרשטיין
כתב הבילד שנעצר, פול רונצהיימר מתראיין למואב ורדי בכאן 11
כתב הבילד שנעצר, פול רונצהיימר מתראיין למואב ורדי בכאן 11 | צילום: צילום מסך רשת X

כתב העיתון הגרמני "בילד", פול רונצהיימר, נעצר בביירות ביום שלאחר חיסול מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה. בוואלה! דווח כי המעצר בא בעקבות ראיון של אותו כתב אצל מגיש כאן 11 מואב ורדי.

לפי הדיווח ב"בילד", רונצהיימר, כתב המלחמות של העיתון, סיקר את האירועים בלבנון. לאחר חיסול נסראללה, אלמונים הגיעו לחדר המלון בו לן הכתב, לקחו אותו מחדרו, אזקו אותו וכיסו את עיניו וחקרו אותו במשך שעות ארוכות. על פי הדיווח, החשד הוא שהכתב נעצר בידי עובדי שירות הביון של צבא לבנון.

דווח שרונצהיימר שוחרר בשעת לילה מאוחרת, לאחר התערבות של שגרירות גרמניה בביירות.

גם לאחר שחרורו המשיך רונצהיימר לסקר בלבנון ולאחר שבוע עזב את המדינה. הוא אמר: "ללא קשר לעובדה שנעצרנו ונחקרנו שם וגם ישבנו בכלא, כרגע קשה מאוד לכתבים רבים לצאת מהמקומות כדי לדווח מה זה באמת קשור", והבהיר: "כמובן שאמשיך לדווח על המלחמה הזו".

תגיות:
לבנון
/
בילד
/
מואב ורדי
/
כאן 11
/
חיסול חסן נסראללה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף