"נסיון להשתלט על התקשורת בישראל": הצעת החוק על תקציב התאגיד אושרה בקריאה טרומית

הצעת החוק של חבר הכנסת בוארון לקביעה ממשלתית של תקציב תאגיד השידור הציבורי אושרה היום בקריאה טרומית. ח"כ אלהרר: "הפוליטיזציה הבוטה הזו היא נסיון לעצב את דעת הציבור בכלים של משטרים חשוכים"

מאיה גדש צילום: דימה וולרשטיין
בניין תאגיד השידור הישראלי בירושלים
בניין תאגיד השידור הישראלי בירושלים | צילום: שי אפשטיין
2
גלריה

בדברי ההסבר שהובאו במסמך הצעת החוק נכתב: ״הממשלה אישרה קיצוצים רוחביים בתקציבי כל משרדי הממשלה על מנת לעמוד בהתחייבויות הנדרשות עקב המלחמה. בין משרדי הממשלה מהם קוצץ תקציב ניתן למצוא את משרד הרווחה, משרד הבריאות ומשרד החינוך. הקיצוץ לא פסח גם על תקציבים אחרים הקבועים בחוק, כדוגמת תקציב הספריות הציבוריות. במצב הנוכחי במדינה, ראוי ונדרש מכל הגופים הציבוריים בישראל, להירתם למאמץ המשותף בדרך כזו או אחרת.

"תאגיד השידור הישראלי הציבורי, כשמו כן הוא, ציבורי. על כן גם תקציבו השנתי של התאגיד צריך להיות ממומן מקופת הציבור – דהיינו מתקציב המדינה. מוצע לקבוע כי תקציב תאגיד השידור ימומן, בין השאר, מתקציב המדינה, ובכך יהיה כפוף גם הוא לשינויים המתבצעים מעת לעת בתקציב המדינה״.

קארין אלהרר
קארין אלהרר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

מכאן, תאגיד השידור הישראלי, נמסר: ״משמעות הצעת החוק להכפפת תקציב תאגיד השידור לתקציב המדינה, שעברה הערב בקריאה טרומית, היא אחת – השתלטות פוליטית על התאגיד, ולמעשה חיסול השידור הציבורי בישראל. משמעות הצעת החוק איננה כניסה מתבקשת של התאגיד תחת אלונקת הקיצוצים, כדי לסייע למשק כעת בשעת מלחמה - אלא איום תמידי של הממשלה כלפי השידור הציבורי, לשדר תוכן לפי רצונותיה הפוליטיים, אחרת יקוצץ התקציב בכל שנה מחדש.

קשה לנתק את נסיון החקיקה הזה, שייפגע בפרנסתן של אלפי משפחות של צלמים, מאפרים, מלבישות, עובדי במה, טכנאים, תחקירנים ועוד, מהנסיונות להשתלט ולהכניע את התקשורת החופשית בישראל״.

תגיות:
קארין אלהרר
/
אביחי בוארון
/
תאגיד השידור הציבורי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף