"אכלתי דברים נוראיים": אסף גרניט על הרגעים הקשים, MKR ותגובה לאנה ארונוב

השף, שנדמה כי לא יורד ממסך הטלוויזיה, סיפר על מהפכה במטבח: ("אתגרנו את עצמנו"), הפרק המרגש: ("מקום של נגמלים") ועל האפשרות שיככב גם ב"מאסטר שף". צפו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אסף גרניט | צילום:

אסף גרניט הוא ללא ספק אחד הכוכבים הגדולים ביותר שיש ל"רשת" להציע על מסך הטלוויזיה. אם זה כמנטור, אם זה כקונדיטור, נדמה שבחודשים האחרונים הפך אחד השפים המוצלחים בארץ למי שהשתלט על ערוץ 13, והוא ממש לא מתכוון לעצור.

"זאת עונה מאוד מאוד קשוחה, עם אתגרים רציניים מאוד", מספר גרניט על התוכנית איתה עלה לאוויר בשבוע שעבר, נושא עליו הוא יכול לדבר הרבה יותר. "החלטנו לקחת דברים שהיינו נרתעים מהם, או שמים רגע בצד ומנסים להתעסק רק עם מסעדות סטנדרטיות. אמרנו למה לא להתעסק עם מקומות שיש בהם מטבחים פעילים ואפשר לעשות בהם אימפקט רציני. אז אתגרנו את עצמנו, היינו במסעדה חרדית למשל, עולם שלם שאתה לא חושב עליו בכלל שיש בו סצנה קולינרית מבעבעת. הקפנו את כל הארץ, מהצפון ועד אילת".

"הפרק שהיה הכי קשה לי לצלם היה הפרק באור-עקיבא. צילמנו במסעדה שכל הצוות שלה מגיע ממרכז לנגמלים מהתמכרויות, וכל ההכנסות שלה הן ההכנסה של המרכז הזה. היה לי חשוב להצליח איתם ולגרום למסעדה שלהם להצליח ולשגשג. גם לי היה סיפור  לא פשוט עם אחד העובדים שלי שהתמכר, ועזרנו לו להיגמל. זה לקח אות למקום אליו התחברתי ברמה מאוד אישית, והצלחה שלהם הייתה לי חשובה יותר מבדרך כלל".

"וואו, המון. אני אכלתי דברים שאני לא מאחל לשונאים הכי גדולים שלי לאכול. דברים שלא נראים כמו אוכל, ובאמת לא אמורים להיות אוכל. היה מאוד לא פשוט בתחום הזה".

"מכל מה שאני עושה היום, נראה לי שהדבר שאני הכי אוהב זה להיות במטבח. זה לא השתנה ב-20 השנה האחרונות ולא נראה לי שזה ישתנה. ודווקא בגלל שאני מתעסק המון בעסקים ובטלוויזיה אז חסר לי יותר הבישול עצמו. הייתי רוצה להיות יותר ויותר במטבח".

"אני חושב שהסיבה שהשותפים שלי ואני מצליחים במסעדות שלנו בארץ ובעולם, היא בגלל שאנחנו כל הזמן שופטים את עצמנו. אנחנו קמים בבוקר עם ההרגשה ש'הנה, היום זה יהיה כבר לא מספיק טוב, ואנשים יפסיקו לבוא' ו'איפה אנחנו צריכים להשתפר' ו'איפה אנחנו לא מספיק מדויקים'. אני אוהב ביקורת, אני מבקר את עצמי המון".

"זה לא החלטות שאני מקבל, ואני לא עובד בזה. אני מוחמא מזה שאני מקבל פורמטים, אני נהנה לעשות אותם ומאמין בהם מאוד. כל הזמן מחפשים עוד רעיונות, ועובדים על דברים חדשים. אם אנשים נהנים לראות את זה, אז אני שמח לעשות את זה".

"אם להיות כן אז אין לי שנייה לראות טלוויזיה. במסעדנות אני תמיד הולך למתחרים, זה מעניין אותי, גם ללמוד, גם לראות טעויות של אחרים, גם לראות מה הם עושים טוב, אני יוצא למסעות, אני בודק, אני טועם, אני יוצא למסעדות, אני בודק, אני מסתכל. בטלוויזיה אני הרבה יותר מאמין בפילוסופיה של 'פשוט תעשה את מה שאתה עושה, הכי טוב שאתה יכול'. זה לא אותם פורמטים, זה לא אותם אנשי, זה לא מתכונים. כל אחד צריך לעשות מה שהוא עושה הכי טוב. הלוואי שיש מקום לכולם וכולם יצליחו".

תגיות:
אסף גרניט
/
מהפכה במטבח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף