למי של מכיר, הכותבת ומנחת הטלוויזיה החיפאית, בת לאב ערבי-נוצרי ולאם יהודייה בת לניצולי השואה שהתנצרה, פרצה לתודעה בשנת 2016 במגוון סרטונים ששודרו בערוצים הדיגטליים של "כאן" עוד לפני עלייתו של הערוץ לאוויר. בהמשך הפכה איוב לטאלנט לוהט של התאגיד כשהנחתה את "מועדון תרבות" לצדן של שפרה קורנפלד, אסתר רדא ודפנה לוסטיג, והופיעה במגוון תכנים של הערוץ.
מאז הבחירה באיוב להנחות את האירוויזיון גברה התעניינות בה עד מאוד, ובימים האחרונים הכותרות עסקו בשכרה, שעל פי הדיווחים לא היה שווה לזה של המנחים הוותיקים.
אחרי השידור אמש, איוב, שפתחה את השידור במילים "מרחבה וברוכים הבאים", הוכתרה רשמית ככוכבת הגדולה של האירוויזיון, והרשת, כמובן געשה. "לוסי איוב, איפה היית כל הזמן הזה?", כתבה אחת הגולשות. "אסי הביא את הכי מעיק שלו, בר גמגמה והביכה מאד סביב מדונה, ארז טל נראה עייף ולא קשור בכלל (והביך ברגעים אחרים), לוסי איוב היתה נהדרת אבל היא רק אחת מתוך ארבעה - והיחידה שלא קיבלה שכר טאלנט. מה עוד אפשר לומר על ערב שבו מדונה מזייפת וגלי עטרי מראה איך עושים את זה נכון בגיל השלישי?", כתב גולש אחר.