ככה או ככה, הירושלמים ניצחו: גמר "מאסטר שף" הוכיח למה זו תחרות הבישול הכי חזקה על המסך

כי זה לא רק אוכל, או בישול, או עדתיות - "מאסטר שף" כבר במשך 10 עונות היא ראליטי הבישול היחיד שאשכרה יכול לגרום לכם לגשת למטבח ולהתחיל לבשל. ומי יודע? אולי שנה הבאה אצלכם

שי רגב צילום: אור גפן
מאסטר שף - עונת העשור
מאסטר שף - עונת העשור | צילום: רונן אקרמן
2
גלריה
שלישיית הגמר של עונת העשור של ''מאסטר שף''
שלישיית הגמר של עונת העשור של ''מאסטר שף'' | צילום: רונן אקרמן

המשימה הראשונה שניתנה לשלישיית הגמר הייתה המשימה הראשונה של העונה הראשונה, מנת זיכרון ילדות. הלל הגיש לשופטים "מלאווח פיצה מפורק" – מלוואח פראטה ממולא גבינות, מוגש עם קרם עגבניות, אנשובי וקראמבל זיתי קלמטה. יניב הגיש "קובה ציפורים" – קובה ממולאת בשר ודלעת במרק דלעת עם צ'יפס עלי סלק וקייל, לדר וסוכריות דלעת, ואילו מיכל הגישה "מנהטן מומבאיי" – גזרים מזוגגים ממולאים בקרם אלו גובי עם צ'אטני כוסברה וסלט פרחי כרובית ונענע.

אחרי ביקורות משבחות לשלושת המנות, בתום המשימה הראשונה הובילו עם מספר שווה של נקודות יניב ומיכל, שקיבלו 47 נק' מתוך 50, ואחריהם התייצב במקום השלישי הלל עם 44 נק'. במקביל, החלה המשימה השנייה של הגמר, שאתגרה את המתחרים לעשות הומאז' למנה בלתי נשכחת של התוכנית, כשלפניהם שעה ורבע בלבד.

אחרי שש מנות גמר של שלישיית הגמר, חמישיית השופטים בחרו להעלות לשלב הסופי של התוכנית את הלל ויניב, מה שמיקם את מיכל במקום השלישי של העונה.

לכבוד הדו-קרב האחרון של העונה, שני המתמודדים האחרונים התבקשו להכין מנה אייקונית משלהם שתוכל להיכנס להיכל התהילה של "מאסטר שף" לדורותיה. על פי המתכון של כל אחד מהשניים, שהוכן מראש לרגע המיוחל, נערכו גם טבחים נוספים שיעתיקו את המנה ויוכלו להגיש אותה לכל 100 משתתפי העונות הקודמות.

לכבוד המנה האחרונה הכין יניב את מנת "שוויה ירושלמית על לחוח" - מעורב תימני על לחוח עם מיונז אסייתי, סלט בזיליקום ונענע וקריספי שאלוט, והלל את מנת "חתיכה מההר" - קרם גדילנים עם פטריות מדורה ופטריות צלויות, אספרגוס ושומר בר ופרחי מאכל, מוגש עם קרקר פחם.

תגיות:
מאסטר שף
/
קשת 12
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף