הערב יגיע לסופו ריאליטי הבישול למפורסמים "המטבח המנצח VIP", בשיחה עם איריס קול ב-103FM סיפר השף ושופט התוכנית על הסלבס שפתחו את הלב מול המצלמה, הכניסה שלו לשוק הטבעוני ותקופת הקורונה: "זה היה נורא, לא היה חשק לבשל.
"כשיושבים כל כך הרבה אנשים סביב שולחן אחד, שכל אחד בא מרקע אחר עם אוכל אחר, זה סוג של בית תפוצות קטן שמתכנס לו סביב שולחן עם המאכלים מכל מיני עדות וכיוונים, ומדברים - זה מקסים. זה עושה את התוכנית אחרת לגמרי משאר התוכניות", אמר כהן.
"אז כן, האנשים עושים את הכול בעיניי", ציין השף. "לעשות סנדוויץ', יותר טעים - פחות טעים, אם אין לך למי לתת את זה ואתה לא רואה שהוא אוכל ונהנה, אז מה זה? זה כמו הזמרים, הכי קיצוני אלה הזמרים שמופיעים מול היכל ריק, איזו אנרגיה יש?".
הוא המשיך: "ב-MKR אנחנו לא נותנים משימות, הם מבשלים מה שהם רוצים. רובם מבשלים את 'הבית' שלהם, אם זה 'בית' של פעם ואם זה 'בית' עכשווי. האוכל האשכנזי, האוכל היהודי, המזרח אירופאי אלה סוגי אוכל שלא זוכים הרבה לעדנה פה במדינה, ולמה? כי במלחמת העולם הוא נעצר, לא בישלו. אחרי שהמלחמה נגמרה, האוכל הזה סבל מפוסט טראומה, אנשים התביישו בכלל לדבר על האוכל הזה והוא נשאר גלותי בתוך הבתים בתוך מדינת ישראל. זה שמביאים אותו לטלוויזיה, יש סיכוי שעוד תהיה לו איזושהי חזרה ועדנה, כי זה פאזל נורא חשוב בתרבות היהודית שלנו והוא לא יכול להיעלם ככה".