אם לא הספיק לכם להבין עד כמה ההנהגה מנותקת מהעם, מהמצב הכלכלי הקשה, מחיילי המילואים שנותרו ללא טיפת אוויר מרוב ימי מילואים, המשפחות ההרוסות שאיבדו את יקיריהם במלחמה, פצועי המלחמה בגוף ובנפש, והחשוב מכל 59 החטופים שנמקים במנהרות והופקרו על ידי הממשלה, ומשפחותיהם שהפכו לאויבי המדינה רק כי קוראים להשבת אהובם, הנה מגיעה עידית סילמן והפה המטונף שלה, ומזכירה לנו כמה ההנהגה לא רק שמנותקת מהעם, אלא שיש לה סדרי עדיפויות שונים וחשובים יותר ועיקרם משיחיות. כי המלחמה האמיתית לטענתה היא לא נגד אויבנו האכזריים שרוצים לכלותינו אלא נגד אלה שמנסים לפגוע בזהות היהודית, אבל הזהות היהודית על פי הפרשנות האישית של סילמן.
בראיון שהעניקה סילמן, איך אם לא לערוץ 14, התייחסה השרה למחווה היצירתית, יש לומר, שהשאירו לה מוחים מחוץ לביתה בפסח, בדרישה לקדם עסקת חטופים. עשרות פיתות הונחו מול ביתה של השרה להגנת הסביבה תחת הכיתוב "פיתה אחת ביום" – המתייחס לכמות האוכל המזערית שמקבלים החטופים כבר יותר משנה וחצי בשבי חמאס. במקום לגלות אמפתיה והבנה למצב הרגיש, בחרה השרה לתקוף את אזרחי ישראל החילוניים שדואגים לאחינו היקרים בשבי וקיללה אותם לאחר שהיא וממשלתה הביאו עלינו את האסון הנורא הזה: "פסח.. החלאות הללו באים לפזר פיתות על פני הרחוב. זה לא למען החטופים. זה לא למען הדמוקרטיה. זה אפילו לא עבור פוליטיקה. זה רק כי הם טיפוסים נאלחים, שאין בהם ערכים אנושיים בסיסיים. אפס אכפתיות לזולת, אפס כבוד ליהדות, ואפס תרבותיות. אפסים מוחלטים. רוב רובו של העם מקיא מהם".
ולפני שאמשיך רק חייבת להוסיף התייחסות משלי מתבקשת, רוב רובו של העם מקיא ממך השרה סילמן ומחכה להקיא אותך לשולי החברה, שם מקומך.
אם לא די בדברי הבלע שיצאו מפיה של הקדושה המעונה שומרת המסורת והדת, שלא הצליחה להבין שהמסר הוא קריאה להשבת החטופים, שלא יכולים לחגוג כמוה וכמו אחינו את פסח כהלכתו, לשבת סביב שולחן ערוך, לקרוא מההגדה ולשמור על כשרות החג, היא עלתה לשידור בערוץ 14, שבאופן לא מפתיע לא איתגר אותה בשאלות, אלא נתן לה גיבוי מלא לדברי השטנה והניתוק שלה ואף עודד את דברי הניתוק שאמרה: "זאת פגיעה כנגד כל העם היהודי וכלפי כל עם ישראל. כל מי שהזהות והערכים חשובים לו, פגיעה אנושה בכולנו כעם, פגיעה בכל יהודי, המלחמה האמיתית היום במדינת ישראל היא על זה שהיא תישאר מדינה יהודית דמוקרטית. לפגוע בקודש הקודשים שלנו בזהות היהודית, זו המלחמה האמיתית שלנו על מדינה יהודית אל מול מדינת כל אזרחיה".
באמת גברת סילמן זו המלחמה האמיתית? זו פגיעה אנושה בעם היהודי? הפיתות מחוץ לווילה שלך? שכחת לחלוטין מ-59 אחינו שהופקרו על ידך ועל ידי ממשלתך, ומהמלחמה האמיתית הקשה ביותר שידעה מדינת ישראל מלחמת השבעה באוקטובר, מלחמה עקובה מדם בכמה חזיתות מזה כשנה וחצי, עליה שילמנו מחירים יקרים וכבדים עם 1,862 חללים, מלחמה אותה מנהלים האזרחים היקרים והטובים אוהבי המדינה, ציוניים ומלח הארץ, שגם יודעים לשמור כשרות כהלכתה בחג הפסח וגם לא שוכחים לצאת לרחובות ולהזכיר לכולנו שאחינו הופקרו. זו הזהות היהודית האמיתית, לא המשיחיות והפנאטיות הדתית, אלא ערכים של אנושיות, ציונות, ממלכתיות.
את השרה להגנת הסביבה ששכחת את הסביבה לגמרי כי את דואגת רק לעצמך, ומתפרנסת מהמשכורת של אותם אזרחים נפלאים, עוד מעיזה לקרוא להם חלאות? חלאות זה מי שלא משחרר את החטופים הביתה, חלאות זה מי שנהנה מסדר פסח כהלכתו בלי להרגיש כאב על אותם 59 חטופים שהופקרו בשבי חמאס תחת ההנהגה שלך. את החלאה שפירקת ממשלה בגלל חמץ בבתי חולים, את החלאה שמראה הפיתה מבעית אותך עד כדי כך שהזמנת משטרה, כי את חוששת רק מדבר אחד, שמא הפיתות ימצאו את דרכן לפה שלך.
אל מגיש חדשות 14 שנתן במה לדברי הבלע והניתוק של סילמן המשיך גם מגיש הערוץ, עודד מנשה רק שהוא הרחיק לעשות והפיץ על המסך שקרים ואמר "בזמן שכל האויבים עדיין מנסים לפגוע בנו, גם ברגעים אלה יש הפגנות שלוקחות פיתות באמצע החג וזורקות על חברת הכנסת שלנו מאיכות הסביבה".
עודד מנשה: "בזמן שכל האויבים עדיין מנסים לפגוע בנו, גם ברגעים אלה יש הפגנות שלוקחות פיתות באמצע החג וזורקות על חברת הכנסת שלנו מאיכות הסביבה"
— בודקים (@bodkim2022) April 14, 2025
העובדות: לא נזרקו פיתות על השרה עידית סילמן.
מפגינים יצרו את המשפט "פיתה אחת ביום" באמצעות פיתות, מחוץ לביתה של סילמן. pic.twitter.com/QCZp0A4Zht