במשטרה חושדים: זה מי שריסס את הגרפיטי מחוץ למשרדי ערוץ 13 | פרטים חדשים

המשטרה בוחנת את כל האפשרויות לגבי זהות החשודים ומניעיהם, אך מדגישה: "זה לא חכם לסמן כיוון מסוים כעת, במיוחד שאין עדיין ראיות לכך"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
כוחות משטרה מחוץ למשרדי ערוץ 13
כוחות משטרה מחוץ למשרדי ערוץ 13 | צילום: אבשלום ששוני

במסגרת החקירה נאספו חומרים ממצלמות האבטחה וממצלמות העירייה, תוך שימוש באמצעים דיגיטליים מתקדמים במטרה להתחקות אחר החשודים. "אין כיוון חד משמעי וכל האפשרויות נבחנות. זה לא חכם לסמן כיוון מסוים כעת, במיוחד שאין עדיין ראיות לכך", מדגישים במשטרה.

ברשת 13 וחדשות 13 הביעו זעזוע עמוק מהאירוע "ומביטויי האלימות וההפחדה הגוברים כלפי עיתונאים וגופי תקשורת בישראל". בגוף השידור הדגישו כי מדובר בחציית קו אדום נוספת במסגרת גל מתמשך של איומים, הפחדות ופגיעה. הבוקר תוגש תלונה רשמית במשטרה. מרשת 13 נמסר: "עלינו לחקור את האירוע הזה. לאלימות ולאיומים אין מקום בחברה. חילוקי דעות צריכים להיפתר באמצעות דיאלוג והבנה. אנו מגנים את האירוע הזה באופן חד משמעי".

מארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל: "כשיש הסתה מתמשכת, כשחברי כנסת ושרים מהללים עבריינים שמטרידים עיתונאים או אף פוגעים בהם פיזית, וכשהממשלה מנסה לסגור ולהשתיק כלי תקשורת, התוצאה תמיד תהיה שגורמים אלימים יקלטו את המסר ויתחילו לפעול. העיתונות הישראלית נמצאת תחת מתקפה, והיא תגן על עצמה מפני התוקפים ומפני מי שמסיתים אותם".

תגיות:
ערוץ 13
/
חדשות 13
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף