"מי מפעיל אותך נגדי?": ראש עיירית עכו נגד עיתונאי 12 יוסי מזרחי - והציוץ שעורר סערה

ראש עיריית עכו, עמיחי בן שלוש, הגיש תלונה נגד כתב חדשות 12 יוסי מזרחי, לאחר שלטענתו פרסם ברשת X צילום מסך מתוך קבוצת וואטסאפ פנימית של צוות מטה בעיר באופן מטעה

בתיה גלעדי צילום: ללא
ראש עיריית עכו עמיחי בן שלוש על הציוץ של יוסי מזרחי | צילום: רשתות שימוש לפי סעיף 27

מדובר בהודעה שנכתבה בקבוצת הוואטסאפ בתאריך 20 בפברואר 2026, עוד לפני תחילת המלחמה, ובה הזמנה למפגש "קפה בוקר" בשעה 09:30 עם אנשי המטה. לטענת בן שלוש, מזרחי פרסם את ההודעה כאילו נכתבה בזמן המלחמה, בזמן שראש העיר עסוק בניהול מצב החירום בעיר ובהיערכות מול האיומים בצפון. בעירייה טוענים כי לאחר פנייה של עורך דין מטעם ראש העיר בדרישה להסיר את הפרסום, הציוץ הוסר מהרשת.

ההודעה של ראש עיירית עכו, עמיחי בן שלוש שפרסם עיתונאי 12 יוסי מזרחי
ההודעה של ראש עיירית עכו, עמיחי בן שלוש שפרסם עיתונאי 12 יוסי מזרחי | צילום: צילום מסך לפי סעיף 27א

בעקבות התחקיר הורה בית המשפט המחוזי בחיפה על קיום בחירות חוזרות לראשות העיר בתוך 90 יום. ראש העיר עמיחי בן שלוש מסר: "מדובר בפרסום מטעה ושקרי. ההודעה שנכתבה בקבוצת הוואטסאפ היא מתאריך 20 בפברואר, עוד לפני תחילת המלחמה, אך יוסי מזרחי בחר לפרסם אותה עכשיו באופן מגמתי כאילו מדובר בהודעה שנכתבה בזמן מלחמה. בזמן שאנחנו עסוקים בניהול מצב החירום בעיר ובדאגה לביטחון התושבים, בוחרים לנסות להנדס תודעה ולייצר מצג שווא לציבור". בסרטון שפרסם בן שלוש הוסיף בין היתר פנייה למזרחי: "מי מפעיל אותך נגדי, מי מממן את זה ומי עומד מאחורי כל הדבר הזה?".

הציוץ שהעלה עיתונאי 12 יוסי מזרחי על עמיחי בן שלוש ומחק
הציוץ שהעלה עיתונאי 12 יוסי מזרחי על עמיחי בן שלוש ומחק | צילום: צילום מסך רשת X

יוסי מזרחי מסר בתגובה: "גם אני מעריך שאפגש עם עמיחי בן שלוש בקרוב, אבל לא במשטרה אלא בבית המשפט בחיפה, כשיגיש נגדו כתב אישום חמור על שוחד בחירות, מרמה והפרת אמונים".

עמיחי בן שלוש, ראש עיריית עכו החשוד
עמיחי בן שלוש, ראש עיריית עכו החשוד | צילום: אלון חכמון

הבחירות נערכו לאחר כ-20 שנות כהונתו של ראש העיר הקודם שמעון לנקרי והמועמד שנחשב לבעל סיכויי הניצחון הגבוהים היה אוהד שגב, ששימש במשך שנים כמנכ"ל העירייה, אך בן שלוש הפתיע את התחזיות וניצח בפער של מאות קולות בלבד.

תגיות:
הבחירות המוניציפליות
/
עכו
/
עבירות שוחד
/
יוסי מזרחי
/
עמיחי בן שלוש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף