מעשה שהיה כך היה: הכתב לענייני חרדים של חדשות 12 עמד לפרסם ידיעה על כך ששלושה מנכדיו של דרעי הם עריקים מצה"ל. פנה אל דרעי לתגובה ובמקום מענה ענייני קיבל גלגול עיניים שבמסגרתו דרעי מודיע כי הוא מצר על מעצרם של בחורי ישיבות - ומוסיף שהוא גאה בנכדיו. עד כאן אין כאן שום דבר שאיננו מכירים במסגרת מערכת היחסים הטפילית שפיתח "מנכ"ל תכנית המינויים המשפחתית" (למשל בקק"ל: קודם אחיו ועכשיו בנו) עם מדינת ישראל, שכאשר אינו חומד את מיסיה ברמה הפלילית, הוא חומד את משרותיה ברמה הפוליטית.
העניין הוא שדרעי אינו חרדי "רגיל", כשם שש"ס אינה "עוד" מפלגה חרדית-בדלנית. ש"ס התגאתה במשך השנים (בצדק!) שהיא פונה אל ציבור רחב יותר, רובו ממוצא ספרדי-מסורתי, ציבור שעובד למחייתו ולוקח חלק בנטל השירות הצבאי וההגנה לא רק על מסורת ישראל כי גם על ביטחון ישראל.
שהנכדים שלכם ימותו
אלא שאפילו לא רק על זאת יצא קצפו של עודד בן עמי, אלא על דבר אחד שהופך את דבריו של דרעי מעוד אמירה מקוממת של חרדי בנושא הגיוס, למחרידים במיוחד. כי אריה דרעי אינו רק חבר כנסת, אלא גם חבר קבינט, אף שהוא מנוע מלשמש כשר על פי החוק (היה אמור על פי ההסכם הקואליציוני להחליף את סמוטריץ' במשרד האוצר לפני שנפסל לתפקיד. מה היה קורה לו העבריין הזה היה אחראי על הקופה הציבורית, אפשר רק לדמיין).
כלומר, כפי שמזכיר בן עמי, הוא יושב בדיונים מכריעים בהם מתקבלות החלטות לגבי פעולות צבאיות. על כן המגיש הוותיק אינו יכול עוד לשמור על איפוק ועל שפה רשמית.
בלשון שאינה משתמעת לשתי פנים, הוא מסביר-מזכיר שמי שמקבל החלטות של חיים או מוות לגבי נכדים של אנשים אחרים - שולח אותם לסכנה גדולה, לעיתים עד מוות - גאה בנכדיו על שחמקו משירות צבאי, שלושה עבריינים-משתמטים לתפארת. בראבו!
בלי בושה
"איך אתה לא מתבייש?" שאל בן עמי את דרעי, במעמד צד אחד - ואולי גם בנאיביות, שכן אילו היה לדרעי משהו מהמצרך הזה שאצל כל אדם מצפוני נקרא "בושה" הוא כבר היה מתפטר מזמן.
ומה שנורא מכל הוא שללב מתגנב החשש שבעוד שבעיני כל צופה נורמלי, קשר בן עמי את דרעי לעמוד הקלון (קלון, מושג שדרעי מכיר היטב), הרי שאפשר שהפרסום הזה, שהיה גורם עוגמת נפש לכל אדם מוסרי, דווקא משרת את דרעי במאבק על קולות הבייס החרדי - זה שקצת פנה נגדו בעקבות בחישתו בחוק הגיוס.
לדרעי יש מנהג קבוע: בכל פעם שבה תוקפים אותו הוא מאמץ פוזה נעלבת, כמעט עד דמעות (לרוב גם בלי הזדקקות לבצל, כמו במקרה המפורסם שהוכיח עד כמה הוא ציניקן) ומיד מדבר על פיוס ואחדות ברוח ישראל סבא.
ובכן, מעתה - בכל פעם שתראו את האיש שמצליח להגדיר מחדש את גבולות הטעם הרע בנכלוליו הפוליטיים, אנא יהדהדו באוזניכם מילות התוכחה שהשמיע אמש עודד בן עמי במונולוג הפתיחה של תכניתו: אריה דרעי הוא האיש שיש לו את החוצפה לשלוח את הילדים והנכדים שלכם למות בשדה הקרב, בעוד נכדיו "ממיתים" עצמם באוהלה של תורה.