רביב דרוקר על יעקב ברדוגו: "נתניהו הרגיש שאין לו ברירה"

רביב דרוקר חשף ב-103FM פרטים חדשים מתחקיר "המקור" על מוטי בבצ'יק, טען לקשרים עם לוביסטים ותרומות לחסידות גור - ובהמשך העריך כי נתניהו נכנע ללחצים כששריין את יעקב ברדוגו בליכוד

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
רביב דרוקר, יעקב ברדוגו
רביב דרוקר, יעקב ברדוגו | צילום: ערוץ 14,ערוץ 13
3
גלריה

דרוקר התייחס במסגרת הריאיון לקשרים שנבדקו בתחקיר בין בבצ'יק, ששימש כעוזר רב השפעה במשרד הבריאות, לבין גורמים שייצגו חברות מסחריות גדולות. "הקשר שלו עם אותם לוביסטים שמייצגים את חברות המזון, הסיגריות והתרופות הגדולות הוא מובהק. הלוביסטים פשוט בצורה הכי בוטה ועל השולחן רצו לעצור רפורמות שמשרד הבריאות תמך בהן, ובבצ'יק עזר לדחות ולמסמס אותן".

דרוקר טען כי מחומרי החקירה עולה גם סוגיית התרומות לחסידות גור. "האינטרס המשמעותי ביותר שאפשר לגלות מחומר הראיות הוא בקשת תרומות לחסידות גור מאותם לוביסטים. לפעמים אתה מבין שהבקשות הן ממש 'תן וקח'. הלוביסט מבקש ממנו דבר אחד, ומיד לאחר מכן בבצ'יק שואל אם הוא דיבר עם מנהל מוסדות חסידות גור".

כאשר נשאל האם ההתנהלות המתוארת עשויה להיחשב לכאורה לשוחד, נמנע דרוקר מלקבוע מסמרות משפטיים. "אני לא רוצה לתת לזה שמות משפטיים. יש נגדו כתב אישום בכפוף לשימוע, אבל לא נתנו לזה את השם שוחד. בתיקים אחרים כן נתנו לזה את השם שוחד והרשיעו, כי אמרו שעצם בקשת התרומות ליד מוסד מוערך לא הופכת את זה ללא שוחד. פה לא נתנו לזה את השם הזה. בכלל, התיק הזה התנהל בצורה נוראית".

מוטי בבצ'יק
מוטי בבצ'יק | צילום: Revkin Fenton/Flash 90

"נתניהו הרגיש שאין לו ברירה"

יעקב ברדוגו, רביב דרוקר
יעקב ברדוגו, רביב דרוקר | צילום: צילום מסך ערוץ 14, צילום מסך רשת 13

לדבריו, נתניהו מצא את עצמו במצב שבו התקשה לסרב לברדוגו. "נתניהו פשוט הרגיש שאין לו ברירה, שהוא לא יכול להגיד למישהו שעשה כל מה שהוא רצה ומעבר לכך - 'אני משיב את פניך ריקם'. ברדוגו היה מאוד חפץ בשריון הזה. יצא לי להקשיב ללא מעט מונולוגים שלו, והוא נתפס באובססיביות לסיפור הזה שהוא יהיה שר המשפטים או שר התקשורת. הוא מאוד שם עין על העניין הזה. לדעתי, אם נתניהו ירכיב ממשלה ברדוגו בוודאות יהיה שר".

לסיום התייחס דרוקר לשאלה האם שריונו של ברדוגו עשוי להשפיע על מצביעי הליכוד בבחירות. להערכתו, ההשפעה תהיה מוגבלת מאוד. "אני חושב שבוחרים לא נרתעים בגלל יעקב ברדוגו. היכולת להשפיע באמת על מצביעים בשלב הזה, אחרי כל מה שעברנו בשנים האחרונות, היא קלושה. מי שמצביע היום ליכוד - אין לו שום בעיה עם זה שברדוגו ברשימה".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
רביב דרוקר
/
הליכוד
/
שרה נתניהו
/
ערוץ 13
/
יעקב ברדוגו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף