הדבש הוא מוצר טבע מופלא, המדורג לפי צבעו מענבר זהוב ובהיר ועד חום כהה. צבע הדבש משקף את תכולת המינרלים בו - הדבש הכהה עשיר יותר במינרלים מהדבש הבהיר. אך טעמו תלוי בפרחים ממנם הוא נאסף, כך שלכל זן דבש יש תכונות ייחודיות בהתאם למקורו. הדבש אף מקבל תכונות תזונתיות ורפואיות מהצמחים שמהם הוא נוצר, מה שמעלה את ערכו כמוצר מרפא.
עם זאת, הרכב הכימי של הדבש משתנה גם על פי סוג הקרבע, מזג האוויר והמיקום - דבר שהביא לקיום של למעלה מ-300 זנים שונים של דבש בעולם. לצערנו, זיופים ומוצרי איכות ירודה מציפים את השוק, מה שמקשה על הצרכנים לזהות את הדבש האיכותי.
בדיקת מחירי דבש טהור בנפח של 1 ק"ג ברשתות השיווק חושפת פערים דרמטיים של עד 127.64% במחיר לצרכן, כך על פי ניתוח המחירים המשתלמים ביותר שמציעה כל רשת לפי נתוני משרד הכלכלה שעובדו באמצעות אתר פרייסז.
הפער בין המחיר הזול ביותר, 18.70 שקלים בקרפור, לבין המחיר היקר ביותר, 44.90 שקלים בשופרסל דיל וטיב טעם, עומד על 25.40 שקלים. במרחב שבין הרשתות הקיצוניות הללו, מחירי הדבש נעים בין 19.90 שקלים ברמי לוי, יוחננוף וויקטורי, ועד 44.90 שקלים במחסני השוק.