ועדת הכלכלה של הכנסת התכנסה היום (שני) לדיון שעסק בדרכים למנוע ניצול לרעה של חברת וולט על צרכני המשלוחים. במהלך הדיון, הורתה הוועדה לרשות התחרות להגיש התייחסות בתוך שבוע, בה תסביר כיצד בכוונתה לפעול לבחינת התחרותיות בשוק המשלוחים ממסעדות וקמעונאים, וכן לבחון את ההסכמים של וולט עם מסעדנים וקמעונאים על מנת לוודא שאינם כובלים. 

ההנחייה לרשות התחרות הגיעה לאחר שבדיון הועלו טענות נגד וולט, לפיהן זו נוקטת בהתנהגות מונופולית, שפוגעת בצרכנים, לדברי הטוענים. ח"כ משה פסל, ממלא מקום יו"ר הוועדה, התייחס להיעדרות נציגי רשות התחרות ואמר כי מן הראוי היה לשלוח נציג מטעמה לדיון. הדיון התקיים ברקע הסערה שהתחוללה לאחר שוולט הודיעה על העלאת דמי התפעול, נוסף על דמי המשלוח הקיימים.

אחת הטענות המרכזיות שהועלו נגד חברת המשלוחים היא ההאשמה לפיה היא מנהלת הסכמים כובלים עם מסעדות מסוימות. מנכ"ל משלוחה, דניאל רחמים, ציין כי בידיו עדות של מסעדה שבעליה העידו שיש להם הסכם בלעדיות עם וולט: "היו מסעדות שעזבו אותנו כדי לקבל הבלטה בוולט. כל המסעדות שלא עובדות עם משלוחה משלמות עמלה מופחתת ומקבלות לא מעט עבודה". טענות אלו הוכחשו על ידי המשנה למנכ"ל וולט ישראל, עמרי שינפלד.

"המסעדן הבודד לא יכול להילחם בתאגיד ענק כזה. הרגולטור חייב להתערב", אמר מנכ״ל ארגון ״מסעדנים חזקים ביחד״, תומר מור. המסעדנית ליבת מנחם ציינה כי אין לה ברירה אלה לעבוד עם וולט: "אם אני לא עובדת איתם אני לא קיימת. אני לא מבינה את העמלה ולא מבינה את העלייה. המוצר אותו מוצר, המשלוח אותו משלוח, אז למה הלקוח צריך לשלם יותר על משהו שהוא בדיוק אותו הדבר?".

חברי הוועדה החליטו להנחות את רשות התחרות להאיץ את בחינת בקשת המיזוג של ג'ט ופאנגו, מתוך הערכה שאם המיזוג ייאושר, תוכל החברה החדשה והמאוחדת להוות מתחרה לוולט.

שינפלד, המשנה למנכ״ל וולט, ניסה להדוף את הטענות, ואמר כי "לפני שוולט נכנסה לארץ, לעסקים הקטנים לא היה סיכוי לבצע עשרות או מאות משלוחים ביום, ורק לחזקים היה מערך משלוחים. וולט גובה דמי תפעול דומים מאוד למה שהחברה גובה בעולם".