לרגל חג הפסח, משרד החקלאות וביטחון המזון פרסם היום (רביעי) את נתוני הצריכה של הישראלים ב-2024 לעומת 2023. הנתונים מצביעים על עלייה דרסטית בצריכת מוצרי המזון השונים: בפסח אשתקד, עלתה צריכת בשר הבקר בכ-50% לעומת שאר ימות השנה, צריכת הדגים הטריים עלתה ב-34%, וכן נצפתה עלייה של כ-9% בביקוש לעוף ברשתות השיווק.
כחלק מההכנות המסורתיות לליל הסדר, נרשמה עלייה משמעותית ביבוא של אחד המאכלים הנפוצים על שולחן הסדר – חזרת. עד כה יובאו כ-10 טונות שורש חזרת מהונגריה, המשמש להכנת המאכל המסורתי.
תופעה מעניינת נרשמה בצריכת דגי קרפיון טריים, שמגיעה בתקופת החג לכמעט פי שלושה לעומת שאר חודשי השנה. לפי נתוני ארגון מגדלי הדגים, צפי הצריכה במהלך הפסח הקרוב של דגים ישראליים טריים עומד על כ-1,640 טונות.
בהשוואה עולמית, הצריכה הממוצעת בישראל עומדת על כ-19 ק"ג דגים לנפש בשנה במונחי דג שלם (שהם כ-8 ק"ג במונחי דג אכיל), קרוב יחסית לממוצע העולמי העומד על 20.8 ק"ג לנפש. קיימים פערים משמעותיים בצריכה בין יבשות: באסיה, הצרכנית הגדולה ביותר, הצריכה מגיעה לכ-25 ק"ג לנפש, באירופה כ-20.5 ק"ג, ובאפריקה פחות מ-10 ק"ג לנפש בשנה.
בישראל מיוצרות מדי שנה כ-2.4 מיליארד ביצים על ידי כ-2,830 מגדלים, כאשר מרבית המגדלים מתגוררים באזורים הצפוניים: באזור הגליל מיוצרים כ-67% מהיקף הביצים בישראל.
בהשוואה עולמית, צריכת הביצים בישראל (250 ביצים לנפש בשנה) נחשבת גבוהה יחסית למדינות אחרות. הממוצע העולמי עומד על 148 ביצים לנפש בשנה, ובאירופה על 198 ביצים. סין מובילה בצריכת ביצים עם כ-314 ביצים לנפש, אחריה מקסיקו עם 306 ביצים, וארה"ב עם 226 ביצים לנפש.
בדירוג העולמי, ארגנטינה מובילה בצריכת בשר בקר עם 36.8 ק"ג לנפש, במקום השני ארה"ב עם 25.3 ק"ג לנפש, ובמקום השלישי ברזיל עם 24.6 ק"ג לנפש.