למרות שבעבר נראה היה כי הגפילטע פיש מאבד את מקומו בשולחן החג הישראלי, בשלוש השנים האחרונות ניכרת מגמה מעניינת: הדור הצעיר, שבעבר סטה מהמסורת, מחזיר את המאכל הנוסטלגי לשולחן החג - לעיתים בפורמט המסורתי ולעיתים עם שדרוגים חדשניים.
בתים רבים אינם עוסקים בהכנה הקפדנית והמורכבת של המאכל, אלא רוכשים את קציצות הדג בצנצנות המסורתיות או בגרסה הקפואה - דבר שהופך את המסורת לנגישה יותר לדור ההמשך.
סקירת מחירים לקראת החג
הגפילטע פיש מסמל יותר מסתם מאכל מסורתי - הוא מהווה גשר בין דורות ותרבויות, וחלק מהזהות היהודית האשכנזית שמצליחה לשרוד ולהתחדש גם בעידן המודרני. בין אם תבחרו להכין בבית לפי מתכון סבתא, או לרכוש את הגרסה המוכנה - השתלבותו של הגפילטע פיש בשולחן הסדר משקפת את המשכיות המסורת היהודית לצד התאמתה לחיים המודרניים.