פערים משמעותיים: רשת המזון שמוכרת את מאכל החג המסורתי במחיר הנמוך ביותר

בשולחן ליל הסדר של יהדות אשכנז, לצד המצות והמרור, ישנו מאכל מסורתי שהפך לסמל בלתי נפרד מחגיגות הפסח - הגפילטע פיש. האם מדובר במנהג או במצווה? ומה מקומו של מאכל זה בתרבות הקולינרית היהודית המודרנית?

חזי גור מזרחי צילום: יחצ
גפילטע פיש
גפילטע פיש | צילום: שני כהן
2
גלריה

למרות שבעבר נראה היה כי הגפילטע פיש מאבד את מקומו בשולחן החג הישראלי, בשלוש השנים האחרונות ניכרת מגמה מעניינת: הדור הצעיר, שבעבר סטה מהמסורת, מחזיר את המאכל הנוסטלגי לשולחן החג - לעיתים בפורמט המסורתי ולעיתים עם שדרוגים חדשניים.

גפילטע פיש מסורתי
גפילטע פיש מסורתי | צילום: יוסי זמיר פלאש 90

בתים רבים אינם עוסקים בהכנה הקפדנית והמורכבת של המאכל, אלא רוכשים את קציצות הדג בצנצנות המסורתיות או בגרסה הקפואה - דבר שהופך את המסורת לנגישה יותר לדור ההמשך.

סקירת מחירים לקראת החג

הגפילטע פיש מסמל יותר מסתם מאכל מסורתי - הוא מהווה גשר בין דורות ותרבויות, וחלק מהזהות היהודית האשכנזית שמצליחה לשרוד ולהתחדש גם בעידן המודרני. בין אם תבחרו להכין בבית לפי מתכון סבתא, או לרכוש את הגרסה המוכנה - השתלבותו של הגפילטע פיש בשולחן הסדר משקפת את המשכיות המסורת היהודית לצד התאמתה לחיים המודרניים.

תגיות:
גפילטע פיש
/
אושר עד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף