האותיות הקטנות: מה חשוב לבדוק לפני שקונים שניצל קפוא - וזה לא המחיר

שניצלים קפואים הם פתרון מהיר – אבל לא תמיד איכותי. שניצל מעובד מכיל פחות עוף ויותר תוספים, בעוד שניצל מנתח שלם עדיף תזונתית. ההבדל? גם בטעם – וגם במחיר בקופה

חזי גור מזרחי צילום: יחצ
שניצל מנצח - פסקל פרץ רובין
שניצל מנצח - פסקל פרץ רובין | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

בשנים האחרונות הפכו מוצרי השניצל הקפוא לפתרון נפוץ בקרב משפחות, חיילים וסטודנטים – בזכות מהירות ההכנה והנוחות. אבל מאחורי הציפוי הזהוב מסתתרת לא פעם פשרה, גם בטעם וגם באיכות.

לא כל שניצל נולד שווה

בשוק הישראלי קיימים שני סוגים עיקריים של שניצלים קפואים:

57 שקל חלת שניצל טחינה מטבוחה חצילים מטוגנים שניצל פריך בחלה טריה
57 שקל חלת שניצל טחינה מטבוחה חצילים מטוגנים שניצל פריך בחלה טריה | צילום: אסף קרלה רובע הודש ורובע תל אביב

כך תזהו מה באמת קניתם

אם אתם בוחרים שניצל קפוא – העדיפו מוצר מנתח שלם. הוא אמנם מעט יקר יותר, אך מכיל בשר איכותי, פחות עיבוד תעשייתי, וטעם קרוב יותר לשניצל ביתי אמיתי. במילים אחרות – לא כל שניצל קפוא הוא פשרה, אבל כדאי לדעת בדיוק מה אתם מכניסים לעגלה.

מה המחיר באמת אומר?

בסקר שערכנו ברשתות הגדולות (2025), מצאנו פערים משמעותיים:

תגיות:
שניצל
/
עוף
/
בשר מעובד
/
מזון מעובד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף