בהלה בקרב הצרכנים: חומר הדברה התגלה בכורכום הנפוץ

אחד ממוצרי הכורכום הפופולאריים בישראל התגלה לאחרונה כמסוכן לצריכה, כך הודיעה החברה לציבור הצרכנים. הם התבקשו שלא לצרוך אותו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כורכום, אילוסטרציה
כורכום, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

חברת תבליני טעם וריח בע"מ הודיעה היום (רביעי) ללקוחותיה כי בבדיקה שנערכה ע"י שרות המזון לשכת הבריאות באר שבע נמצאו שאריות חומר הדברה ( chlorpyrifos) בתבלין כורכום שקית.

צרכנים שמחזיקים במוצר מתבקשים שלא לצרוך אותו. בתיאום עם שירות המזון במשרד הבריאות, חברת תבליני טעם וריח אוספת את המוצר מדרכי השיווק.

אחד התבלינים הבריאים בעולם

ריכוז גבוה יותר של כורכומין: כורכום גולמי מכיל יותר כורכומין, החומר הפעיל האחראי על תכונותיו האנטי-דלקתיות והנוגדות החמצון. כורכומין הוא חומר פעיל מאוד, אך הוא יכול להיות קשה לספיגה בגוף. עיבוד הכורכום לאבקה יכול להפחית את ריכוז הכורכומין, מה שעלול להפחית את יעילות התבלין.

פרופיל תזונתי עשיר יותר: כורכום גולמי שומר על מגוון רחב של חומרים מזינים, כולל ויטמינים, מינרלים ושמנים אתריים. עיבוד הכורכום לאבקה גורם לאובדן של חלק מהתרכובות הנדיפות, כולל ויטמינים C ו-E, מינרלים כגון מנגן, ברזל ושמנים אתריים התורמים לטעם ולריח של התבלין.

טעם וניחוח טובים יותר: כורכום גולמי מציע חוויה מרעננת וארומטית יותר בהשוואה לצורה הטחונה שלו. השמנים הטבעיים בכורכום הגולמי תורמים לטעם עשיר יותר, המשפר את טעמן של המנות הקולינריות שלכם.

שימור שמנים אתריים: השמנים האתריים שנמצאים בכורכום גולמי, כגון טרון ואטלנטון, חיוניים ליתרונותיו הטיפוליים. שמנים אתריים הם בעלי תכונות אנטי-דלקתיות, נוגדות חמצון, אנטיבקטריאליות ואנטי-ויראליות. עיבוד הכורכום לאבקה יכול להפחית את הריכוז של השמנים האתריים, מה שעלול לפגוע ביתרונותיו הבריאותיים.

תגיות:
תבלינים
/
כורכום
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף