בלי פרות: שטראוס משיקה את העתיד של החלב

שטראוס מכריזה על השקת קטגוריה חדשה CowFree - יטבתה וסימפוניה המבוססים על חלבון BLG בטכנולוגיית התססה מדייקת, ללא לקטוז ובכשרות פרווה

מיטל שרעבי צילום: פרטי
גבינת סימפוניה COWFREE
גבינת סימפוניה COWFREE | צילום: פלג אלקלעי
2
גלריה

שטראוס משיקה לראשונה בישראל קטגוריה חדשה ופורצת דרך - CowFree. סדרת מוצרים המבוססת על חלבון BLG שמיוצר בטכנולוגיית התססה מדייקת, המאפשרת ייצור חלבון הזהה בהרכבו לאחד מהחלבונים המצויים בחלב פרה, שאינו מן החי וללא לקטוז.

שטראוס היא החברה הישראלית הראשונה ומהחברות הראשונות בעולם שמביאות את החידוש הטכנולוגי למקרר. המוצרים הראשונים בסדרה שיושקו לציבור הרחב בשבועות הקרובים הם סימפוניה CowFree ויטבתה CowFree, מועשרים בסידן ועם חלבון איכותי המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. יטבתה בכשרות פרווה מהדרין רובין וסימפוניה בכשרות פרווה רבנות. בהמשך יושקו מוצרים נוספים תחת הסדרה.

מבחינת תמחור המוצרים, כרגע אין בשורות והמוצרים החדשים צפויים להיות דומים לתחליפי חלב אחרים שאנחנו מכירים, בהתאם להחלטת הקמעונאים. זאת אומרת ש"חלב" יעלה בין 8-21 שקלים.

מכיוון שהחלבון זהה לאחד מחלבוני החלב הוא אינו מיועד לבעלי אלרגיה לחלבוני חלב.

חלב COWFREE של יטבתה
חלב COWFREE של יטבתה | צילום: טל אגסי

סדרת מוצרי CowFree מספקת מענה לאוכלוסיות רחבות: המפרידים בין בשר לחלב יוכלו להקציף יטבתה CowFree וליהנות מקפה הפוך גם אחרי ארוחה בשרית, וכן הצרכנים הרגישים ללקטוז. טבעונים ומפחיתי צריכת מזון מן החי יוכלו להנות מקינוח על בסיס סימפוניה CowFree.

המוצרים מיוצרים באמצעות טכנולוגיה חדשנית מעולמות הפודטק של התססה מדייקת המתבססת על עקרונות ההתססה המסורתית, המשמשת לייצור מוצרים בתעשיית המזון כמו בירה ולחם. באמצעות התססה מדייקת מייצרים את החלבון בתא של פטרייה. לאחר מכן, מפרידים את החלבון מהפטרייה, מייבשים לאבקה והוא משמש כחומר גלם.

תגיות:
שטראוס
/
חלב
/
מוצרי חלב
/
גבינות
/
תחליפי מזון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף