100 רכיבים בסלט אחד: המנה הישראלית שהפכה לאירוע הכי מצולם באגרומשוב

בתערוכת אגרומשוב באופקים הוצג סלט ענק המורכב מ-100 רכיבים ישראליים כמחווה לחקלאי ישראל. היוזמה של חיים אלוש ושף מרכז אליבא משכה אלפי מבקרים והפכה לאחד האירועים המדוברים של התערוכה

מיטל שרעבי צילום: פרטי
סלט ענק מ-100 רכיבים ישראליים באגרומשוב 2025
סלט ענק מ-100 רכיבים ישראליים באגרומשוב 2025 | צילום: ליצ׳י ביזניס
2
גלריה

בתערוכת אגרומשוב ה-34 שהתקיימה במרכז הקונגרסים והכנסים "אליבא" באופקים, הוצגה יוזמה יוצאת דופן שהפכה לאחד האירועים המדוברים: סלט ענק המורכב מ-100 רכיבים ישראליים, שנוצר כמחווה לחקלאי ישראל ולמגוון העצום של התוצרת המקומית.

היוזמה לסלט נולדה בהובלת חיים אלוש, מייסד אגרומשוב, בשיתוף פעולה עם שף מרכז אליבא, שבנה יחד איתו את המנה הקולינרית המיוחדת.

אלוש אמר במהלך התערוכה: "רצינו להראות בצורה הכי חזקה והכי ויזואלית את העושר של החקלאות הישראלית. מאה רכיבים שונים, כל אחד מגיע ממשק אחר, מאזור אחר, מסיפור אחר. זהו רגע של גאווה, שכולו הוקרה לחקלאים שמחזיקים את ביטחון המזון של המדינה".

סלט ענק מ-100 רכיבים ישראליים באגרומשוב 2025
סלט ענק מ-100 רכיבים ישראליים באגרומשוב 2025 | צילום: ליצ׳י ביזניס

"אתגר נדיר מבחינה קולינרית"

שף מרכז הקונגרסים והכנסים אליבא הסביר את האתגר: "מבחינה קולינרית, יצירת מנה עם 100 רכיבים היא אתגר נדיר. אבל כשהחומרי גלם מגיעים מהשדות של ישראל זה הופך לחגיגה". לדבריו, "היה לנו חשוב שכל אחד מהרכיבים ישמור על הטעם שלו ושיחד הם יספרו את הסיפור של החקלאות המקומית".

הסלט, שהוצב במרכז המתחם, משך אלפי מבקרים והפך לאחד המוקדים המצולמים של אגרומשוב 2025. הוא ביטא את רוח התערוכה השנה: שילוב בין חדשנות, קולינריה, חקלאות מקומית, ואמירה ברורה על חשיבות הייצור הישראלי.

"הסלט למען חקלאי ישראל" הפך לסמל של הערכה, איחוד וגאווה מקומית. היוזמה של אלוש יחד עם שף המתחם הדגישה את מהות התערוכה - להציב את החקלאי במרכז ולתת לו את הכבוד הראוי.

תגיות:
תערוכה
/
חקלאות
/
סלטים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף