בתערוכת אגרומשוב ה-34 שהתקיימה במרכז הקונגרסים והכנסים "אליבא" באופקים, הוצגה יוזמה יוצאת דופן שהפכה לאחד האירועים המדוברים: סלט ענק המורכב מ-100 רכיבים ישראליים, שנוצר כמחווה לחקלאי ישראל ולמגוון העצום של התוצרת המקומית.
היוזמה לסלט נולדה בהובלת חיים אלוש, מייסד אגרומשוב, בשיתוף פעולה עם שף מרכז אליבא, שבנה יחד איתו את המנה הקולינרית המיוחדת.
אלוש אמר במהלך התערוכה: "רצינו להראות בצורה הכי חזקה והכי ויזואלית את העושר של החקלאות הישראלית. מאה רכיבים שונים, כל אחד מגיע ממשק אחר, מאזור אחר, מסיפור אחר. זהו רגע של גאווה, שכולו הוקרה לחקלאים שמחזיקים את ביטחון המזון של המדינה".
"אתגר נדיר מבחינה קולינרית"
שף מרכז הקונגרסים והכנסים אליבא הסביר את האתגר: "מבחינה קולינרית, יצירת מנה עם 100 רכיבים היא אתגר נדיר. אבל כשהחומרי גלם מגיעים מהשדות של ישראל זה הופך לחגיגה". לדבריו, "היה לנו חשוב שכל אחד מהרכיבים ישמור על הטעם שלו ושיחד הם יספרו את הסיפור של החקלאות המקומית".
הסלט, שהוצב במרכז המתחם, משך אלפי מבקרים והפך לאחד המוקדים המצולמים של אגרומשוב 2025. הוא ביטא את רוח התערוכה השנה: שילוב בין חדשנות, קולינריה, חקלאות מקומית, ואמירה ברורה על חשיבות הייצור הישראלי.
"הסלט למען חקלאי ישראל" הפך לסמל של הערכה, איחוד וגאווה מקומית. היוזמה של אלוש יחד עם שף המתחם הדגישה את מהות התערוכה - להציב את החקלאי במרכז ולתת לו את הכבוד הראוי.