מאחורי המותג עומדת חן פינטו, הבעלים של FlyByFly, שמספרת בראיון הזה איך נולד הרעיון, למה דווקא בעולם הלידה יש צורך במתנה שמרגישה אחרת, ואיך בונים קולקציה שמצליחה לשלב בין פרקטיקה, עיצוב וחוויה.
לדבריה, אחד הפערים הבולטים שזיהתה היה בין מוצרים פרקטיים לבין חוויית ההגשה. "אפשר למצוא הרבה פריטים לתינוק, אבל לא תמיד הם מרגישים כמו מתנה. מצד שני, יש מתנות שנראות יפה אבל לא באמת משרתות את ההורים אחרי שהרגע החגיגי עובר. אנחנו רצינו לייצר חיבור בין שני העולמות."
אבל העיצוב, היא מדגישה, אף פעם לא בא על חשבון הפרקטיקה. "אנחנו לא בונים מארזים רק כדי שיצטלמו יפה. המטרה היא שהמוצרים ימשיכו להיות רלוונטיים גם אחרי שהרגע של פתיחת המתנה נגמר. לכן אנחנו משלבים פריטים שהורים באמת צריכים ורוצים להשתמש בהם."
לדבריה, יש גם עניין גובר בהתאמה לתקציב ולסגנון. "יש מי שמחפש מחווה קטנה ומדויקת, ויש מי שרוצה להביא מתנה עם נוכחות. לכן חשוב לנו לתת מענה לכמה רמות שונות של בחירה, החל מאפשרויות נגישות יותר כמו מארזים עד 169 ש"ח, דרך מארזים עד 499 ש"ח, ועד מארזים יוקרתיים למי שמחפש מתנה חגיגית במיוחד."
לדבריה, דווקא בעולם שבו יש כל כך הרבה אפשרויות, חופש בחירה הופך לערך בפני עצמו. "הגיפט קארד הוא לא פתרון טכני. הוא מתנה שמכבדת את מי שמקבלת אותה, ונותנת לה לבחור בדיוק את מה שהיא צריכה או אוהבת."
זו הסיבה שבמותג נותנים מקום גם לפריטים שמדברים על נוחות, רכות ופינוק עבור היולדת, ולא רק על מוצרים לתינוק. "ברגע שחושבים על המתנה בצורה רחבה יותר, מקבלים חוויה הרבה יותר שלמה," היא אומרת.
היא מסבירה שגם חוויית הרכישה עצמה הפכה לחלק משמעותי מהבחירה. "היום חשוב לאנשים שהכול יהיה ברור, נעים ונגיש. הם רוצים לדעת שיש להם אפשרות לבחור לפי סגנון, לפי תקציב, ולפי סוג המתנה שהם מחפשים. מבחינתנו, זה בדיוק מה שאנחנו מנסים לאפשר."
העצה הזו מסכמת היטב גם את הסיפור של FlyByFly. בעולם שבו היצע המוצרים עצום, דווקא היכולת לייצר בחירה מדויקת, אסתטית ונעימה היא זו שעושה את ההבדל.
בין אם בוחרים מארז מעוצב, מתנה לפי תקציב או גיפט קארד שמאפשר בחירה חופשית, נראה שהמסר של חן ברור מאוד: מתנת לידה טובה היא מתנה שחושבת גם על הרגע, וגם על החיים שאחריו.