הישג למיליי: ארגנטינה יצאה מהמיתון - לראשונה זה שנה

התוצר במדינה גדל ב-3.9% ביולי-ספטמבר, לאחר 3 רבעונים רצופים בהם הייתה שרויה במיתון. מדובר בהישג לנשיא, שהנהיג בשנה האחרונה את מדיניותו הכלכלית הלא שגרתית, שדגלה בקיצוץ אגרסיבי בהוצאות וברגולציה

ליעם אדיב צילום: ללא
חאבייר מיליי
חאבייר מיליי | צילום: REUTERS/Agustin Marcarian
2
גלריה

עם זאת, לפי דיווח בעיתון הבריטי ה"פייננשל טיימס", מדובר בירידה של 2.1% בהשוואה של הרבעון השלישי למקבילו בשנת 2023.

הסנאט בארגנטינה דן בחוק של חאבייר מיילי
הסנאט בארגנטינה דן בחוק של חאבייר מיילי | צילום: REUTERS/Mariana Nedelcu

ההתאוששות הניכרת הזו מגיעה במקביל ציון שנה לכהונתו של מיליי, שבמהלכה יישם קיצוצים אגרסיביים בהוצאות וצמצומים קיצוניים ברגולציה. אחד מהישגיה הגדולים של התוכנית הייתה הירידה שחוללה באינפלציה, שהגיעה כבר לשיעור תלת ספרתי.

מיליי, בעל ראיית העולם הליברטריאנית, כבר זכה לתמיכתם הנלהבת של מנהיגים בולטים בעולם – בהם נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ ואחד מיועציו הקרובים, המיליארדר והיזם אילון מאסק, שמונה לראש המחלקה להתייעלות הממשל במדינה.

בג'יי.פי מורגן חוזים כי כלכלת ארגנטינה תתכווץ השנה ב-3%, אולם תחזור לצמיחה בשנה הבאה עם גידול של 5.2%. המשמעות היא שיחס התוצר לנפש יחזור לשיעור עליו עמד בשנת 2021 – עם היחלצותה של המדינה מהמשבר שנגרם עקב התפרצות נגיף הקורונה.

תגיות:
כלכלה
/
ארגנטינה
/
חאבייר מיליי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף