משחק הסופרבול ה-59 יתקיים הלילה (בין ראשון לשני), ובעוד המתמודדות, הפילדלפיה איגלס והקנזס סיטי צ'יפס חולמות על ניצחון בגזרה הספורטיבית - אין ספק שבגזרה הכלכלית הניצחון כבר נרשם. מחירי עתק של הפרסומות שישודרו לא מנעו מהמפרסמים להשקיע סכומים עצומים על מנת לתת זרקור של מספר שניות למותג או החברה שלהם במהלך האירוע.

עלות פרסומת בת 30 שניות בסופרבול 2025 עומדת על כ-8 מיליון דולר בממוצע, עלייה של כמיליון דולר לעומת המחיר בסופרבול 2024. פיטר בריי, מייסד ומנהל קריאייטיב במשרד הפרסום Bray & Co, אמר בריאיון ל-CBS כי השנה נמכרו כ-51 דקות פרסום במשחק, מה שמעמיד את סך המכירות במאות מיליוני דולרים.

גל גדולת בפרסומת של WIX בסופרבול  (צילום: יח''צ)
גל גדולת בפרסומת של WIX בסופרבול (צילום: יח''צ)

מגמת העלייה במחירי הפרסום צוברת תאוצה בשנים האחרונות. ב-2023 עמד המחיר על שבע מיליון דולר – עלייה של 55% מאז 2019. בריי מעריך כי בתוך שלוש שנים צפוי סך מכירות הפרסום להגיע לראשונה למיליארד דולר. "זה אירוע עצום בקנה מידה עולמי", ציין.

"הלילה הזה הוא הסופרבול גם עבור עולם הפרסום", אמר בריי, "זה מהרגעים הבודדים בשנה שבו הציבור הרחב מתעניין בפרסומות". לדבריו, הרשתות החברתיות רק הגבירו את חשיבות הפרסום באותו ערב: "קשה מאוד להגיע לקהל גדול בו-זמנית בפלטפורמות כמו טיקטוק או אינסטגרם, שבהן ישנה חפיפה גדולה בין המשתמשים. הסופרבול מספק את הפתרון – פלטפורמה שמגיעה למיליוני אנשים במכה אחת".

מעל 120 מיליון צופים צפויים לצפות השנה בסופרבול, שישודר בפוקס. מותגים רבים ינסו לשלב הומור, רגש או שימוש בפרזנטורים מוכרים כדי ליצור מה שמכונה ״רגע תרבותי״ שמשותף לכלל הצופים.

גם עלות השתתפותם של הידוענים משתנה בהתאם לרמת הפרסום שלהם – מעשרות אלפי דולרים ועד מיליוני דולרים. לדוגמה, בן אפלק קיבל כמעט עשר מיליון דולר עבור השתתפותו בפרסומת לדאנקין דונאטס ב-2024.

בן אפלק בפרסומת הסופרבול לדאנקין דונאטס (צילום: רשתות חברתיות)
בן אפלק בפרסומת הסופרבול לדאנקין דונאטס (צילום: רשתות חברתיות)

מחירי פרסומות הסופרבול זינקו מאז המשחק הראשון בשנת 1967, אז עלתה פרסומת בת 30 שניות בין 37,500 ל-42,500 דולר. ב-1995 המחיר חצה את רף מיליון הדולר, וב-2017 הגיע ל-5 מיליון דולר.  

הפרסומת היקרה ביותר בתולדות הסופרבול היא "Mind Reader" של אמזון, ששודרה ב-2022. עלות ההפקה של הפרסומת בת 90 השניות, בכיכובם של סקרלט ג'והנסון וקולין ג'וסט, עמדה על 26 מיליון דולר.

לעומת זאת, הפרסומת הזולה ביותר בתולדות הסופרבול הופקה על ידי חברת LifeMinders.com בשנת 2000. שלושה פרילנסרים יצרו את הפרסומת בתקציב של פחות מ-5,000 דולר. הפרסומת הפשוטה משכה 700,000 גולשים לאתר החברה בשבוע שלאחר השידור, אך לצערה של החברה, היא לא שרדה לאורך זמן.