הסערה נמשכת: לאחר שהמכסים נכנסו לתוקף - האיחוד האירופי משיב מלחמה

האיחוד האירופי אישר הטלת מכסים בשיעור 25% על ייבוא מארה"ב בתגובה למכסים שהשית נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על פלדה ואלומיניום ממדינות האיחוד | אלה המוצרים האירופאים שיתייקרו בארה"ב

ליעם אדיב צילום: ללא
אורסולה וין דר ליין
אורסולה וין דר ליין | צילום: רויטרס
2
גלריה

מדובר בצעד הראשון של אירופה במלחמת הסחר שמנהל נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מול שותפות הסחר של וושינגטון ברחבי העולם. גיבוש רשימת המוצרים שיושפעו נעשה תחת לחצים כבדים מצד מדינות החברות באיחוד, שחששו מתגובת נגד אמריקנית שעלולה לפגוע בתעשיות שלהן.

הונגריה הודיעה מראש כי לא תתמוך בהחלטה. במקביל, צרפת, אירלנד ואיטליה הצליחו להוציא את הוויסקי מסוג בורבון מרשימת המוצרים שנגדם יוטל מכס, לאחר שטראמפ איים להטיל בתגובה מס של 200% על אלכוהול אירופי.

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Kevin Mohatt

הרשימה הסופית של המוצרים האמריקאים שייפגעו מהמכסים האירופיים טרם פורסמה באופן רשמי. "המכסים יכולים להיות מוסרים בכל עת אם ארה"ב תסכים להסדר הוגן ומאוזן", מסר דובר הסחר של הנציבות האירופית, אולוף גיל, בפוסט ברשת X.

היקף היבוא האמריקאי שייפגע מהמהלך מוערך בכ-22 מיליארד אירו בשנה – מעט פחות מהיקף הייצוא האירופי שעליו הוטלו מכסים בארה"ב, העומד על כ-26 מיליארד אירו. עם זאת, האיחוד האירופי החליט להעניק מרחב תמרון למו"מ עם ארה"ב ודחה את יישום המכסים לתקופה שבין 15 באפריל ל-1 בדצמבר.

המכסים האירופיים הם רק השלב הראשון בתגובה למלחמת הסחר שמנהל טראמפ. נוסף על פלדה ואלומיניום, ממשל טראמפ כבר הטיל מיסים בגובה 25% על יבוא רכבים מהאיחוד האירופי ומס "הדדי" של 20% על כלל היבוא מהגוש. לפי ההערכות, 70% מהייצוא האירופי לארה"ב צפוי להיפגע.

נציבות האיחוד האירופי מסרה כי היא כבר מכינה חבילת צעדי תגובה נוספת, שצפויה להיות מוצגת בתחילת השבוע הבא.

תגיות:
האיחוד האירופי
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף