צרות של עשירים: אלה הערים היקרות ביותר לעשירון העליון

הבנק השוויצרי יוליוס בר פרסם בשבוע שעבר את דוח העושר השנתי, הבודק את הרגלי הצריכה של האנשים מהמעמד הגבוה. סינגפור הגיעה למקום הראשון והוכתרה כעיר היקרה ביותר לעשירים

אריאל פייגלין צילום: רינה נקונצ׳ני
שדה התעופה צ'אנגי בסינגפור
שדה התעופה צ'אנגי בסינגפור | צילום: שאטרסטוק
2
גלריה

בשבוע שעבר התפרסם דו"ח העושר ואורח החיים של הבנק השוויצרי יוליוס בר. זו השנה ברביעית בה מתפרסם הדו"ח, והוא בוחן את הרגלי ההוצאה של אנשים עשירים ברחבי העולם.

הדרך את העושר
הדרך את העושר | צילום: אינג'אימג'

בחלק השני, של סקר אורח חיים, ניתן היה לראות מגמה כמעט אוניברסלית: העשירים לא רק רוצים לחיות טוב – הם רוצים לחיות יותר. 87% מהעשירים בצפון אמריקה ו=100% מהעשירים באסיה מדווחים שהם נוקטים צעדים ממשיים להארכת החיים, פיזית וכלכלית:  החל מאימוץ אורח חיים בריא יותר ועד חקירת התערבויות חדשניות כמו טיפולי גנים וטיפולים קריוגניים. במקביל, אריכות ימים פיננסית הפכה לדאגה קריטית לא פחות, כאשר רוב המשיבים מציינים כי ישנו את אסטרטגיות ניהול העושר שלהם אם תוחלת החיים תעלה.

באופן כללי, הדו"ח מאשר את המעבר המתמשך מצריכה חומרית לחוויות. בעוד שההוצאות על מוצרי יוקרה נחלשו, הביקוש לארוחות גורמה, נסיעות ייחודיות וחוויות מותאמות אישית נותר חזק. הדבר משקף התפתחות רחבה יותר באופן שבו אנשים בעלי עושר גבוה מגדירים יוקרה, תוך התמקדות גוברת באורח חיים, ברווחה ובחוויות משמעותיות על פני רכוש.

תגיות:
לונדון
/
אורח חיים
/
עושר
/
סינגפור
/
איכות חיים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף