החברה הגדולה מפטרת עובדים ונלחמת על הישרדות

חברת הבשר הצמחי שהובילה מהפכה במזון ויצרה קטגוריה שלמה מאפס, מוצאת את עצמה טובעת בחובות, מפטרת מאות עובדים ונאבקת על הישרדות בשוק שהציפה. המייסד מודה: "אנחנו מאוכזבים מהתוצאות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בשר מתורבת
בשר מתורבת | צילום: רויטרס
2
גלריה
בשר על המנגל
בשר על המנגל | צילום: שגיא מויאל

התוצאה, הם אומרים, היא דומה לתופעה שמכונה "אפקט חנות הפרוזן יוגורט": כאשר חנות פרוזן יוגורט ראשונה נפתחת בעיר, נוצרים תורים ארוכים. אבל ברגע שנפתחת חנות שנייה, שתיהן נכנסות לסכנה, ופתיחות נוספות מחלקות את השוק עד שאף אחד לא מצליח. זה בדיוק מה שקורה כעת ל-Beyond Meat.

לגבי היתרונות הבריאותיים, החברה מצטטת מחקר של אוניברסיטת סטנפורד שמצא כי ישנו "שיפור במדדים בריאותיים מרכזיים כשהמשתתפים החליפו בשר מבוסס בעלי חיים בבשר מבוסס צמחים של Beyond Meat".

תגיות:
טבעונות
/
תעשיית הבשר
/
פשיטת רגל
/
ביונד מיט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף