מדובר בדירוג, הנמוך ביותר שתועד עבור צרפת מטעם סוכנות דירוג אשראי גדולה. הוא מציג תחזית יציבה למהלכים עתידיים, אמרה פיץ', וייחסה את קיצוץ הדירוג לחוסר "אופק ברור לייצוב חוב בשנים הבאות". בהצהרה מטעם פיץ' עוד נמסר: "חוסר היציבות הזה מחליש את יכולתה של המערכת הפוליטית להביא לקונסולידציה פיסקלית משמעותית".
בסוכנות הידיעות רויטרס מציינים שפרשנים כלכליים כבר תימחרו את ההשפעה הפוטנציאלית של הורדת הדירוג בשווקים, אך ציינו כי עיתוי המהלך אינו נוח עבור צרפת. הודגש כי חששות גוברים בקרב משקיעים ביחס ליכולתה של צרפת לרסן את הגירעון התקציבי שלה - שכעת הוא הגבוה ביותר בגוש האירו.
כזכור, השבוע לאחר שהמחוקקים הדיחו את ראש הממשלה הצרםתי פרנסואה ביירו, הנשיא עמנואל מקרון בחר בלקורנו, תומך שמרני, להקים ממשלה. הצבעת אי האמון בה נפל ביירו נגעה בדיוק בנושא הכלכלי, כאשר עסקה בתוכניותיו של ביירו לצמצום תקציבי של 44 מיליארד אירו (52 מיליארד דולר).
כך הפך לקורנו לראש ממשלת צרפת החמישי בפחות משנתיים, והוא עומד בפני משימה כמעט בלתי אפשרית - להעביר תקציב מצומצם בפרלמנט, קשיים שהובילו להדחתם של שני ראשי ממשלת צרפת האחרונים. שר האוצר הצרפתי אריק לומברד אמר כי לקורנו מקדם התייעצויות עם מחוקקים כדי לאמץ תקציב ולשקם את כספי הציבור.
לפי סוכנות הידיעות רויטרס, הורדת הדירוג של פיץ' לדירוג A+ היא משמעותית יותר מהורדות הדירוג האחרונות, שכן היא עלולה לפתוח מגמה, מה שעלול להוביל למכירה כפויה של אג"ח צרפתי על ידי משקיעים המחויבים לספי דירוג. עם זאת צוין כי הורדת הדירוג של צרפת ל-A+ לא צפויה להפעיל לחץ על הבנקים הגדולים שלה, כאשר BNP Paribas וקרדיט אגריקול כבר דורגו A+ וסוסייטה ג'נרל דרגה נמוכה יותר על ידי פיץ'.