חוב של 2 מיליארד דולר: אחת מחברות המזון הגדולות בעולם מתפרקת

עם חוב של כ־2 מיליארד דולר, קריסת משא ומתן עם נושים וסכסוך בין בעלי השליטה, אחת מחברות המזון הגדולות במפרץ ניצבת בפני צעד משפטי דרמטי שעשוי לשנות את עתידה

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
בקשה לייצוגית נגד עיריית צפת: "גבתה חובות בריבית דריבית"
בקשה לייצוגית נגד עיריית צפת: "גבתה חובות בריבית דריבית" | צילום: envato
2
גלריה

חברת המזון IFFCO מדובאי, מהקונצרנים הפרטיים הבולטים בענף המזון במפרץ, ניצבת בפני הליך של פירוק זמני, בעקבות הידרדרות חריפה במצבה הפיננסי, כך דווח בפייננשל טיימס. קבוצת נושים בהובלת בנק HSBC פנתה לבתי משפט באי מאן ובסינגפור בבקשה למנות מפרק זמני לחברה, במהלך שנועד למנוע המשך שחיקה בערך נכסיה. לפי הדיווח, הנושים מייחסים לחברה חוב בהיקף של כ־2 מיליארד דולר, ומבקשים באמצעות המהלך המשפטי להבטיח שליטה טובה יותר על נכסיה והגנה על האינטרסים שלהם.

IFFCO מעסיקה יותר מ־12 אלף עובדים ופועלת בכ־50 מדינות ברחבי העולם. פעילותה כוללת ייצור ושיווק של מגוון מוצרי מזון ובהם שמן זית, ביסקוויטים, מוצרי עוף ומזון לבעלי חיים. החברה מוכרת גם בזכות מותג הגלידה London Dairy, הנפוץ במיוחד באיחוד האמירויות. למרות פריסתה הרחבה, החברה מתקשה בשנה האחרונה לעמוד בהתחייבויותיה הפיננסיות, כאשר חוסר היציבות התאגידי והחוב הגבוה מציבים אותה בפני משבר עמוק.

הליך פשיטת רגל
הליך פשיטת רגל | צילום: שאטרסטוק
תגיות:
דובאי
/
פשיטת רגל
/
ענף המזון
/
IFFCO
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף