תקציב המדינה תקוע? "רק הורדת דירוג האשראי תעלה לנו 100 מיליארד שקל"

ח"כ ולדימיר בליאק התראיין לרדיו צפון ודיבר על התקציב והמצב הכלכלי של ישראל בכללותו: "שר האוצר מנהל את המלחמה עם מצפן מקולקל. אני לא בטוח שהתקציב יגיע לאישור הממשלה ביום חמישי הקרוב"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
סמוטריץ'
סמוטריץ' | צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש 90
2
גלריה

"כנראה יהיה לנו תקציב שלישי לשנת 2024. כי שר האוצר מנהל את המלימה עם מצפן מקולקל ללא ידע והבנה בתהליכים המתרחשים", המשיך, "התקציב לשנה הבאה אמור להגיע לאישור הממשלה ביום חמישי הקרוב ואני לגמרי לא בטוח שכך יהיה, כי עדיין אין הסכמות", טען.

ולדימיר בליאק
ולדימיר בליאק | צילום: אריק מרמור, פלאש 90

"המע"מ כבר עלה ויעמוד על 18 אחוזים מינואר 2025, ההחלטה התקבלה עוד בתחילת השנה". עוד טען: "הם רוצים להטיל מס על קרנות השתלמות, אולי ההטבה האחרונה שנשארה למעמד הביניים, החל מהשנה השישית וכמובן, להקפיא את מדרגות מס הכנסה, מה שאומר להעלות את מס ההכנסה ולפגוע בקצבאות וכוללת עוד שורה ארוכה של צעדים נגד אנשים עובדים, משרתים ויומים עסקים".

בהמשך כשנשאל לדעתו בסוגיית חוק הגיוס לחרדים, השיב: "מוחה על הגדרת השם, זה חוק השתמטות. יש חוק גיוס ועל פיו כל החרדים צריכים להתגייס".

עוד טען: "מאיפה החוצפה של המפלגות החרדיות ורה"מ להבטיח את חוק ההשתמטות? יש לנו כיום סביבות ה-11 אלף פצועים, לא רק הצבא זקוק לעוד חיילים, מישהו צריך להחליף את האנשים האלו בשוק העבודה".

"החרדים חייבים להתגייס ולצאת לשוק העבודה, ואין שום סיבה ששקל אחד מתקציב המדינה יתמרץ אותם שלא לעשות זאת", סיכם.

תגיות:
תקציב המדינה
/
דירוג אשראי
/
ולדימיר בליאק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף