"הרבה מנהלי השקעות ישראלים וזרים אומרים שהשוק הישראלי אכן זול ברמה היסטורית, אבל המשקולת הפוליטית והמשפטית מעיקה כל הזמן".
על השפעת הריבית הגבוהה הוא מוסיף: "אחרי למעלה מעשור של ריבית נמוכה, אנחנו חווים את ההשפעה של הריבית שעלתה בצורה חדה. היא מטלטלת ומגדילה עלויות מימון ומשפיעה על התנהגות הצרכנים. זה מתבטא בין השאר בעולמות הנדל"ן והרכב".
לדבריו, "מה שחשוב באמת הוא מה יקרה מעתה והלאה. אנחנו שמים לב שמשקיעים זרים מביעים חשש שאם המצב יימשך חצי שנה נוספת מהיום, תהיה לכך השפעה שלילית על הכלכלה הריאלית והפיננסית. במצב זה ההסתברות להורדת דירוג תגדל, למרות שמצב המשק טוב".
מנכ"ל הבורסה מוסיף: "השנה אנחנו עם מספר קטן של חברות מנפיקות ישראליות, למרות ששוק ההנפקות בעולם התחיל להתאושש. יש לי לא מעט שיחות עם משקיעים זרים ויש לנו הרבה מה למכור. אבל בתקופה האחרונה, אני רואה שהסבלנות לגבי מה שקורה בישראל הולכת ונגמרת. חייבים להיכנס לחדר ולהגיע לפתרון שישקיט את אי־הוודאות. כל עוד זה לא קורה, ולא משנה הסיבה, אי־שקט מחלחל ומגדיל בהדרגה את פרמיית הסיכון של ישראל. זה מעורר שאלות ותהיות אצל המשקיעים הזרים".
והוא מוסיף: "מוד'יס כתבה באנגלית מנומסת דברים נוקבים ביותר. חברת הדירוג הציבה בפנינו מראה מול הפנים. אם התהליכים ימשכו, תהיה הורדת דירוג שתשפיע לרעה על יוקר המחיה והתנהגות המשקיעים".