בעוד שבימי חול רגילים הישראלי הממוצע צורך כ-1.5 ק"ג דגים, כ-30% מהם דגים טריים, בפסח שעבר עלתה הצריכה בכ-22% לעומת שאר ימי השנה.
בבשר עוף הצריכה עלתה בכ-21% לעומת שאר ימות השנה.
בענף הביצים נרשמת עלייה של כ-10% בפסח בהשוואה לימי חול, בהם הצרכן הישראלי צורך מדי שנה כ-263 ביצים, ברובן "רגילות" ולא "מיוחדות"(ביצי חופש, אומגה וביצים אורגניות). הצריכה השנתית הנ''ל נחשבת לגבוהה ביחס למדינות אחרות ונעשית קרובה יותר לזו של מקסיקו (עם כ-314 ביצים לנפש) ושל ארה"ב ( 226 ביצים לנפש).
כמו כן, כחלק מההיערכות לליל הסדר ישנה עלייה בייבוא באחד מהמאכלים האהובים ביותר בחג- חזרת. עד כה יובאו מהונגריה כ-52% טון של שורש חזרת. בענף היין עומדת ישראל על צריכה שנתית ממוצעת של כ-5.6 ליטרים, מקום נמוך יחסית בהשוואה לשאר מדינות העולם. במרבית הכרמים הישראליים, כך על פי נתוני משרד החלקאות, נטועים זני ענבים אדומים ובהם מככבים קברנה סוביניון, קריניאן ומרלו.