מנהל השקעות בכיר: מי שהשקיע 10,000 דולר ב־1980 – הפך למיליונר

יו"ר בית ההשקעות אפסילון טוען שעליות השערים בבורסה יימשכו גם ב־2025, אם כי בצורה מתונה יותר. פרנקל: "הפיקדונות בבנקים הם ההשקעה הגרועה ביותר"

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מגיב על אישור תקציב המדינה לשנת 2025 | צילום: ללא קרדיט

"מי שהשקיע 10,000 דולר במדד S&P ב־1 בינואר 1980 ונשאר רצוף בלי לברוח – יש לו היום מיליון ו־60 אלף דולר. הוא הפך למיליונר. אם יצא ונכנס וחוזר חלילה – יהיה לו הרבה פחות". כך אומר יו"ר בית ההשקעות אפסילון שמואל פרנקל. בית ההשקעות אפסילון נשלט כיום על ידי קבוצת הפניקס ומנהל נכסים בהיקף של כ־9.3 מיליארד שקל.

שמואל פרנקל
שמואל פרנקל | צילום: עדי אבישי

"למי שלא מבין, אני ממליץ לשבת עם מנהל תיקים ולקבוע את רמת הסיכון ואת אופי תיק ההשקעות, ואז לתת לו לעבוד. לא להיבהל אחרי יומיים מירידות. לתת למנהל התיקים לעשות את העבודה. לאורך זמן, אני מאמין שנעשה את התשואות הטובות ביותר".

על התנהגות הבורסה בשנה האחרונה, שהסתיימה בעלייה של כ־30% במדדי המניות, הוא אומר: "יש כאן מצב נתון. למשקיעים המוסדיים, כמו קופות הגמל, ההשתלמות, הפנסיה והביטוח – נכנס כל חודש זרם הכנסות של 16 מיליארד שקל, שאותו חייבים להשקיע. "בתור מנהל כספים אתה רואה את התשואות במניות הבנקים, חברות הביטוח, חברות הנדל"ן המניב ורשתות השיווק, ואתה חייב להיכנס לשוק. בשלושת החודשים האחרונים הורדנו רגל מהגז בארה"ב ועברנו למדד מניות ה־90, שהיה מצוין בחודשים האחרונים".

הריאיון המלא עם פרנקל יתפרסם מחר במדור "שוטף פלוס" ב"מעריב־סופהשבוע"

תגיות:
השקעות
/
כסף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף