על אף הודעת עורך דינו של אילון מאסק, לפיה שלח הצעת רכישה ל-OpenAI שעוררה סערה, דירקטוריון החברה טרם קיבל הצעה רשמית לרכישה מקבוצת המשקיעים בהובלת המיליארדר - כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס.
יותר מיממה לאחר שמאסק פרסם את הצעתו לרכוש תמורת סכום של 97.4 מיליארד דולר את הארגון ללא מטרות רווח השולט ביצרנית ChatGPT, שני הצדדים מספקים גרסאות שונות לגבי אותו הצעה שספק אם ניתנה מלכתחילה.
עורך דינו של מאסק, מארק טוברוף, אמר כי שלח את הצעת הרכישה בדוא"ל ביום שני האחרון למשרד עורכי הדין החיצוני של OpenAI, וכי אותו משרד לא הגיב מיד לבקשה לתגובה. לדבריו לרויטרס, ההצעה שצורפה למייל הייתה בצורת "מכתב כוונות מפורט בן ארבעה עמודים" לרכישת נכסי OpenAI, חתום על ידי מאסק ומשקיעים נוספים וממוען לדירקטוריון.
"בין אם המנכ"ל סאם אלטמן בחר לספק או להסתיר זאת משאר חברי הדירקטוריון של OpenAI - זה כבר מחוץ לשליטתנו", אמר עורך דינו של מאסק. הארגון השולט ב-OpenAI אינו למכירה, אמר אלטמן לרויטרס אמש כשנשאל על הצעתו של מאסק לרכוש אותו. ההצעה מקבוצת המשקיעים בהובלת המיליארדר האמריקני הגיעה על רקע מאבקו למנוע מחברת הסטארט-אפ לבינה מלאכותית להפוך להיות חברה עם מטרות רווח.
נזכיר, בלילה בין שני לשלישי פורסם כי מאסק מתכנן לרכוש את הארגון תמורת אותו סכום עתק. "הגיע הזמן ש-OpenAI תחזור להיות כוח חיובי הממוקד בבטיחות ובקוד פתוח, כפי שהייתה בעבר", אמר בהצהרה בהצהרה שטוען שמסר על ידי עורך דינו, "אנחנו נוודא שזה יקרה".
אף כי נציגי החברה לא הגיבו מיד להצעת המיליארדר, המנכ״ל אלטמן הגיב בביטול לאחר פרסום הדיווחים על כוונתו של מאסק, וצייץ בחשבון ה-X שלו: "לא תודה, אבל נקנה את טוויטר ב-9.74 מיליארד דולר אם תרצה".
תקציר הפרקים הקודמים
מאסק ואלטמן ייסדו את OpenAI ב-2015 כעמותה ללא מטרות רווח. ב-2019, לאחר שמאסק עזב את החברה ואלטמן מונה למנכ"ל, הוקמה חברת-בת למטרות רווח שאפשרה גיוס כספים ממיקרוסופט ומשקיעים נוספים.בין המשקיעים התומכים בהצעת מאסק נמצאות קרנות השקעה מובילות כמו Valor Equity Partners ו-Baron Capital, וכן ארי עמנואל, מנכ"ל חברת הבידור Endeavor. חברת הבינה המלאכותית של מאסק, xAI, עשויה להתמזג עם OpenAI במקרה של עסקה.
מאסק כבר הגיש מספר תביעות משפטיות נגד OpenAI, בטענה שהחברה בגדה בייעודה המקורי כעמותה והפכה לחברה מסחרית בשיתוף פעולה עם מייקרוסופט. OpenAI מצידה טוענת שהטענות חסרות בסיס ופרסמה מסמכים המראים שמאסק תמך בעבר בהפיכת החברה לעסק מסחרי.
במקביל, OpenAI נמצאת במשא ומתן עם SoftBank היפנית לגיוס עד 40 מיליארד דולר בסבב מימון חדש שעשוי להעריך את החברה בכ-300 מיליארד דולר. החברה התחייבה להשלים את המעבר לחברה למטרות רווח עד סוף 2026, כחלק מסבב גיוס קודם שהעריך אותה ב-157 מיליארד דולר.