העלייה במחירי התחבורה הציבורית מתחילה: מחיר הנסיעה ברכבת הקלה בירושלים ותל אביב יעלה ב-33%, מ-6 שקלים ל-8 שקלים - החל מ-25 בפברואר. זאת לאחר שבשנה שעברה עלו מ-5.5 ל-6 שקלים.

נזכיר כי ההתייקרות הייתה אמורה לחול כבר בחודש יולי, אבל עוכבה ברגע האחרון על ידי משרד התחבורה. כמו כן, בחודשים הקרובים צפויה עלייה של 33% גם במחירי הנסיעה באוטובוסים ושל עשרות אחוזים ברכבות הכבדות - מבלי שיחול שיפור באיכות הנסיעה, תדירות או אמינות הקווים והשירות. העלאת המחירים תושלם, כך לפי ההערכות, במהלך חודש אפריל.

יצויין כי ההחלטה לייקר את הנסיעה ברכבות הקלות התקבלה במסגרת סיכומים שנעשו בין משרד התחבורה למשרד האוצר עוד ביולי 2024 כאמור. בהודעת משרד התחבורה נמסר כי השרה מירי רגב "תפעל מול שר האוצר למנוע את העלייה במחירים".

ב-21 בפברואר, ימים לפני ההתייקרות, צפויות להיפתח הארכות הקו האדום של הרכבת הקלה בירושלים. ההארכות יאפשרו נסיעה מהדסה עין כרם לתחנת נווה יעקב. 4 ימים לאחר מכן, צפויה הנסיעה להתייקר באותם עשרות אחוזים. 

חשוב להזכיר כי רק השבוע הושבתה הרכבת הקלה בירושלים לחלוטין, לצורך סנכרון מערכות האיתות והבקרה בתחנות ולאורך מסלולה של הרק״ל.