הבורסה בתל אביב נדרכת הבוקר (שני) לקראת פתיחתה, כאשר החשש הוא מהשלכות אפשריות של פיטוריו המסתמנים של ראש השב״כ, רונן בר. החשש העיקרי הוא מפני פתיחה אדומה של הבורסה והיחלשות אפשרית של השקל.
כזכור, אמש זימן ראש הממשלה בנימין נתניהו את ראש השב"כ לפגישה דחופה בלשכתו - שם הודיע לו על הכוונה לפטרו. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי נתניהו הודיע לבר שיביא לממשלה השבוע הצעת החלטה על סיום תפקידו.
זאת, למרות שמתחילת השנה הפגינה הבורסה הישראלית חוסן מרשים אל מול האירועים הרבים במישורים הביטחוניים והמדיניים, וכן אל מול חוסר הוודאות המתמשך - בעוד השווקים הבינלאומיים ברובם התנהלו במגמה ארוכת טווח של ירידות. כך למשל, מדד הדגל של בורסת תל אביב - ת״א 35, רשם בשנה האחרונה עליות בשיעור של כ-32%. זאת לעומת מדדים אמריקאיים שאיכזבו מעט יותר. S&P 500, למשל, עלה בשנה האחרונה בשיעור של כ-9.5%.
אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים, אמר ל״מעריב״: "המטבעות המרכזיים ממשיכים להתחזק מול השקל בימים האחרונים, על רקע חוסר הוודאות הגיאופוליטית, העיכובים בהתקדמות עסקת החטופים והאפשרות לחידוש הלחימה בדרום. הדולר ממשיך להיסחר בטווח היציב של השנה וחצי האחרונות, בין 3.55 ל-3.85 שקלים, בעוד שהיורו והפאונד מתחזקים באופן משמעותי, בין היתר עקב העלייה החדה בערכם מול הדולר. היורו אף שב להיסחר בקרבת רף 4 השקלים".
"חוסר הוודאות הגיאופוליטית משפיע גם על שוק האג"ח, כאשר, למרות יציבות יחסית בשבועות האחרונים, התשואות על האג"ח הישראליות לא רשמו ירידה במקביל לירידת התשואות בארה"ב. נכון להיום, תשואת האג"ח הממשלתי הישראלי ל-10 שנים חזרה להיות גבוהה מזו של האג"ח האמריקאי המקביל, אשר נסחר בתשואה של כ-4.3% לשנה. בהקשר זה, יש לציין כי תשואה של 4.4% לשנה על אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים עשויה להוות הזדמנות השקעה, במיוחד לנוכח נתוני מדד המחירים לצרכן שפורסמו ביום שישי האחרון והפתיעו לטובה, מה שעשוי לקרב את מועד הורדת הריבית".