על רקע חג הפסח הקרב ובא, כשמדפי הפירות והירקות מתמלאים לקראת הביקוש הגבוה, החקלאים בעמק הירדן מתמודדים עם מציאות עגומה: בצורת קשה ופגיעה באספקת התוצרת החקלאית בעקבות מיעוט משקעים שלא נראה כמותו כבר למעלה משני עשורים, מאלצת אותם להתמודד עם עלייה בהוצאות השוטפות ונזקים – בזמן שהסוחרים ורשתות המזון, ממשיכים לגרוף את הרווח.
כאמור, בתחנת המטאורולוגית של צמח נמדדו עד לסוף חודש מרץ באזור עמק הירדן 187 מ"מ – בלבד – הנתון הנמוך ביותר מאז חורף 1998-1999, אז נמדדו בצמח 183 מ"מ משקעים בלבד בסוף חודש מרץ.
ראובני הסביר כי הסיבות שיכולות להוביל לעליית מחירים בפירות והירקות ולפגוע בכיס של כולנו הן רשתות המזון והסוחרים ולא הבצורת הקיצונית. לדבריו, לחקלאי יש מעט מאוד השפעה על המחיר: "מהחקלאי התוצרת עוברת לבית אריזה ואז נמכרת לסוחרים או לרשתות המזון והשוק, במקרה כזה במידה וזה עובר לרשתות המזון הן אלה שגוזרות קופון, לפעמים יש את הסוחר שמוכר לרשתות המזון ואז שניהם גוזרים את הקופון".
בנוסף הדגיש ראובני כי הסיבה העיקרית שיכולה להוביל לעליית מחירים בעקבות הבצורת שפקדה את האזור היא מחסור בפרי ולא הוצאות המים של החקלאים: "לא בגלל שאנחנו מוציאים כסף על מים המחירים יעלו. הפחד הכי גדול של כולנו הוא מחסור בפרי זה מה שיוביל לעליית המחיר לצרכן, אם זו הבצורת הייתה הסיבה, מחיר הפירות היה עולה בהתמדה כבר מזמן".