למה הפלאפל התייקר פחות ממוצרי מזון אחרים – לפחות בינתיים?

מחיר הפלאפל בפיתה עלה ב-22% (מ-18₪ ל-22₪), נמוך מממוצע ענף המזון המהיר (39.8%). חומרי הגלם התייקרו: חומוס (48.9%), עגבניות (57%), מלפפונים (67%), טחינה (10%)

חזי גור מזרחי צילום: יחצ
פלאפל, אילוסטרציה
פלאפל, אילוסטרציה | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

מחקר חדש של המכון לחקר הקמעונאות חושף כי מחיר מנת פלאפל בפיתה עלה מ-18 ₪ בשנת 2021 ל-22 ₪ ב-2025, עלייה של 22%. נתון זה קרוב יחסית לעליית העלויות הכללית בענף המזון המהיר, שעומדת על כ-16-18% בממוצע.

העלייה במחיר החומוס היבש, אחד המרכיבים העיקריים בפלאפל, הייתה דרמטית במיוחד ועמדה על 48.90%, כאשר המחיר עלה מ-12.14 ₪ לק"ג ב-2021 ל-18.08 ₪ לק"ג ב-2025. גם מחירי הירקות לסלט שמוגש עם הפלאפל עלו משמעותית - העגבניות התייקרו ב-57% והמלפפונים ב-67%, בעוד מחיר הכרוב הלבן עלה באופן מתון יותר, ב-7.3% בלבד.

מחיר הטחינה הגולמית, מרכיב משמעותי נוסף בהכנת פלאפל, עלה ב-10%, ומחיר הפיתות עלה ב-13.40%. העלייה הממוצעת במרכיבים המשלימים כמו טחינה ופיתות עמדה על כ-11.70%.

עליית מחירי הירקות הממוצעת (עגבניות, מלפפונים וכרוב) הגיעה לכ-43.77%, הרבה מעל ממוצע עליית העלויות הכללי. לצד עליית מחירי חומרי הגלם, חלה עלייה גם בהוצאות התפעוליות של עסקי הפלאפל. הוצאות החשמל עלו ב-16%, הוצאות הגז לבישול עלו ב-12%, והארנונה עלתה ב-3.80%.

במקביל, חלה עלייה משמעותית בעלויות השכר, כאשר שכר המינימום עלה ב-17.9% מ-5,300 ₪ לחודש ב-2021 ל-6,247.67 ₪ לחודש ב-2025. שכר המינימום לשעה עלה מ-29.12 ₪ ל-34.32 ₪. השכר הממוצע במשק עלה מ-11,661 ₪ ל-13,514 ₪, עלייה של 15.90%.

העלייה הממוצעת במחירי המנות בענף המזון המהיר עומדת על כ-39.8%, כך שעליית מחיר הפלאפל נמצאת בטווח הסביר ביחס לעליית העלויות ונמוכה משמעותית מהממוצע הכללי בענף.

תגיות:
פלאפל
/
מזון מהיר
/
מחירים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף