מדד המחירים לצרכן בחודש אפריל מטעם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עלה בשיעור של 1.1% - ומצביע על נתונים מדאיגים. עליות בולטות נרשמו בתחבורה (4.9%), תרבות (1.6%) ובהלבשה (1.5%). בהתאם לנתוני האינפלציה העדכניים התראיין לרדיו 103FM לתוכנית "איפה הכסף" ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים וציין כי הממשלה היא זו שנושאת באחריות לגל ההתייקרויות.

לדבריו, "מדווחים כל הזמן על התייקרויות, אבל בסוף כשאתה מסתכל על הסל הכללי – המזון הוא לא מחולל האינפלציה. לצורך העניין, בחודש האחרון המדד עלה ב־1.1%, ההתייקרות של מחירי המזון הייתה רק 0.1%".

"אני לא שולט על המחירים, תפקידי לעשות שהסביבה תהיה כמה שיותר נכונה ותחרותית", אמר תומר בפתח דבריו. "בסוף כשאנחנו מסתכלים על אותם מחוללי אינפלציה, אנחנו רואים שאין פה שום דבר שעוצר, ויותר מזה – יש גם דברים כמו עליית מע"מ".

עוד אמר לגבי הביקורת על היצרנים כי "כששואלים איפה היצרנים? אני מסתכל על הסטטיסטיקה. יש מדד שנקרא מדד יצרני המזון בישראל – זה בעצם המחיר שבו יצרני המזון מוכרים את המזון לקמעונאים. ואם אני מסתכל עכשיו שנה אחורה, אפריל 24 מול אפריל 25, אני רואה שמדד המחירים לצרכן הכללי עלה ב־3.6%, המזון ללא פירות וירקות ב־4.7%, אבל מדד מחירי יצרני המזון בישראל עלה רק ב־1.3%. זאת אומרת – יש פער בין המחיר שהיצרנים מוכרים לקמעונאים, לסופרים ואחרים, לבין המחירים לציבור".

בהמשך דבריו התייחס תומר גם לקשיים הכלכליים של הציבור הרחב: "אני עדיין חושב שהבעיה העיקרית היא התשומות הממשלתיות. אני רואה הרבה אנשים היום, ובהרבה שיחות אני שואל – 'מה קשה?' כשאת מדברת עם זוגות צעירים היום, הדבר שהכי כואב להם אלה הוצאות הדיור, אחרי זה החינוך".

לסיום, קרא תומר לממשלה לפעולה מיידית: "קודם כול, לממשלה יש הרבה משקל. אנחנו הצענו לא מזמן לממשלה לשבת בשולחן עגול אמיתי עם דדליין קצר כדי לראות מה הם יכולים לתרום, ואנחנו ננסה לתרום לא פחות – בהינתן זה שחלק מהעלויות שלנו יירדו".