השלכות המלחמה: "מטוסים לא מגיעים לכאן - גם זה מעלה מחירים"

מנהל חטיבת המחקר של בנק ישראל: "הממשלה לא ראתה את המציאות, וכדי לפתור את החוב - העלתה את המע"מ. אך העלאתו לא מאשר לבנק ישראל להוריד ריבית, וכתוצאה מכך האינפלציה עולה מעל היעד"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עליית מחירים, יוקר המחיה, קניות בסופר (למצולמים אין קשר לכתבה)
עליית מחירים, יוקר המחיה, קניות בסופר (למצולמים אין קשר לכתבה) | צילום: אבשלום ששוני

הוא מנה את הבעיות: "בנושא האינפלציה, חלק ניכר ממנה בא ממחירי התחבורה, שהמטוסים לא מגיעים לכאן. הנושא השני זה הנושא של הדיור. בדיור מה שקרה זה שהממשלה נכשלה בהחלפת העובדים הזרים – לא הגענו למקום הנכון".

הוא ציין כי "אפשר להגיד שאחרי 7 באוקטובר ישראל נכנסה למיתון וראינו שהתוצר לנפש ירד. עד שהמלחמה הזאת תסתיים, קשה מאוד יהיה להגיד שהבראנו. זה נכון שחלק מהענפים כבר חוזרים לנורמליות יחסית, אבל למשל ענף כמו התיירות – לא, הוא חולה מאוד. עד שהמקור של הסיפור לא ייעלם, נמשיך לראות נתונים שהולכים לשני הכיוונים".

לדבריו, צעדי הממשלה החריפו את המצב: "כשמסתכלים אחורה, הממשלה לא ראתה את המציאות, וכדי לפתור את הבעיה של החוב – מה שהיא עשתה זה לעלות את המע"מ. וכשאתה מעלה את המע"מ, אתה לא מאפשר לבנק ישראל להוריד את הריבית, וכתוצאה מזה האינפלציה עולה מעל היעד".

תגיות:
יוקר המחייה
/
בנק ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף