ותודה על הדגים: המהלך של משרד החקלאות רגע לפני ראש השנה

משרד החקלאות וביטחון המזון מפרסם תמיכה בהיקף של כ-13 מיליון שקלים להשקעות הון בחקלאות הימית: "מדינת ישראל מחויבת לחזק את היכולת שלה לגדל מזון איכותי מהיבשה וגם מהים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דגים בסופר
דגים בסופר | צילום: נתי שוחט, פלאש 90
3
גלריה

במסגרת זו, משרד החקלאות מפרסם תמיכה בסך 8.3 מיליון שקלים של השקעות הון עבור מגדלים קיימים בענף, אשר מטרתה היא לסייע להתפתחות הענף לאחר הורדת המכסים על דגים מיובאים שהייתה בשנים האחרונות. על פי נתוני המשרד, חלה ירידה של 40% בהיקף הפעילות בענף מאז 2016, וכן משקים רבים נסגרו עקב הפסדים ותחרות גוברת.

התמיכה החדשה תסייע למגדלים של דגי איכות מהסוגים: דניס, ברמונדי, באס, לברק, מוסר, פורל ועוד, ותוכל לסייע ב-50% מסך ההשקעה שהשקיעו. המענק יוכל לשמש עבור רכישת ציוד ותשתיות בתחומים מגוונים של החקלאות הימית, לרבות: מערכות הזנה ומתקני ניקוי, עוגנים וציוד צלילה, כלי שיט, רציפים ורכיבי עגינה, ציוד בקרה ועוד.

דייגים בישראל
דייגים בישראל | צילום: איגוד הדייגים

בנוסף, משרד החקלאות מעניק הזדמנות גם ליזמים חדשים להצטרף לענף, ומפרסם תמיכה בסך של כ-4.25 מיליון שקלים של השקעות הון. התמיכה נועדה לפיתוח מיזמים חדשניים בתחום, ותסייע ליזמים, חברות ויצרנים חקלאיים הפועלים באילת ובחבל אילות.

באמצעות התמיכה, יוכלו המצטרפים החדשים לקבל מחצית מסך ההשקעה, ולרכוש ציוד מתקדם וטכנולוגיות חדשניות לשילוב בענף, לטובת ייצור מוצרים שמקורם בחומרי גלם מהים, כמו אצות, אלמוגים, דגים, סרטנים, צדפות ועוד.

במשרד סבורים כי מהלכים אלו יסייעו בטווח הזמן הבינוני והארוך לשמירה על ביטחון המזון הלאומי באמצעות חיזוק היכולת העצמית של ישראל לספק מזון טרי, בריא ונגיש בשגרה ובחירום; הפחתת התלות בייבוא; קידום קיימות סביבתית, והרחבת מקורות התעסוקה והצמיחה הכלכלית בפריפריה ובאזור אילת וחבל אילות בפרט. אספקת הדגים לנפש בישראל עומדת על כ-9 ק"ג בשנה, שמוערכים בכ-180 גרם בשבוע לאדם במונחי דג אכיל ("מפולט"), כ-25% מכמות זו היא של דגים טריים.

סירות דייגים ביפו
סירות דייגים ביפו | צילום: גילי יערי, פלאש 90

אספקת דגי המאכל בישראל עלתה בכ-67% בין השנים 2024-2014. בשנת 2024, עמדה האספקה על כ-92 אלף טון דגים (במונחי דג אכיל), לעומת כ- 55 אלף טון בשנת 2014. כ-94% מהדגים הנצרכים בישראל, שהם כ-86.5 אלף טון, מיובאים, כאשר רובם קפואים. היתר, כ-5.5 אלף טון מקורם מייצור מקומי, כאשר אלו דגים טריים בלבד.

חקלאות המים המקומית מייצרת דגי מאכל בשלוש שיטות גידול: בריכות הדגים מהוות כ- 90% מחקלאות המים, גידול במתקנים אינטנסיביים כ- 8%, וגידול בכלובים בים כ- 2%. בנוסף, נידוגים בים התיכון ובכנרת כאלף טון נוספים (במונחי דג אכיל).

תגיות:
ראש השנה
/
משרד החקלאות
/
רשתות שיווק
/
דגים
/
דגה
/
דייגים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף