"בנימין נתניהו הולך לרסק אותנו": החוק החדש שיחסל את בעלי העסקים

נציגי כ-65 אלף עסקים קטנים נפגשו עם השר ניר ברקת והזהירו שחוק להוזלת יוקר המחיה יחזק רשתות ויבואנים, יפגע בתחרות וימיט קריסה על חנויות הרחוב והכלכלה המקומית

אריאל פייגלין צילום: רינה נקונצ׳ני
חנויות (
חנויות ( | צילום: דור פזואלו, פלאש 90
4
גלריה

במהלך הפגישה הבהירו בעלי העסקים לשר כי מדובר במהלך שמחסל את הכלכלה המקומית, מרוקן את הרחובות ממסחר עצמאי ויוצר יתרון מובנה ובלתי הוגן לשחקנים הגדולים, על חשבון העסקים הקטנים שנושאים על גבם מיסים, רגולציה, תקינה, ארנונה ותעסוקה.

בניין בית לשכת המסחר
בניין בית לשכת המסחר | צילום: אבישי טייכר, ויקיפדיה

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, אמר: "מדובר במהלך שמוצג לציבור כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה את ההפך. הוא פוגע בעסקים הקטנים והבינוניים, מעלה את יוקר המחיה בטווח הבינוני והארוך, ומייצר משק ריכוזי שבו רק החזקים שורדים. כל הנתונים המקצועיים מצביעים על נזק ודאי לכלכלה הישראלית. אין אחד מפקידי משרד האוצר ומשרד הכלכלה, המומחים לכלכלה הישראלית, שתומכים במהלך זה. שר הכלכלה, תמיד אמרת לנו 'מה שטוב לאירופה ולאמריקה טוב לישראל' ועכשיו מה שטוב לאירופה ולאמריקה רע לישראל?".

חנויות בקניון. צילום אילוסטרציה
חנויות בקניון. צילום אילוסטרציה | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

"זה מהלך עם נזק עקיף אדיר- לעובדים, לשותפים, למשפחות. אם אני לא אהיה פה, לא יהיה מי שיתחרה ברשתות הגדולות. במקום שהכסף יישאר פה ויזין את הכלכלה הישראלית, הוא עובר ישירות ליצרנים הסינים והטורקים".

איתי מור, מילואימניק מתנדב (מעל גיל הפטור) ובעל עסק לשעונים ותכשיטים: "אני עושה מילואים מבחירה ומנהל עסק כבר 14 שנה. לנו יש חוקי נגישות, שכר עובדים גבוה, ארנונה, מכון התקנים, ולמתחרים מחו״ל אין כלום. גם אם תורידו את רף ה-75 דולר, התחרות לעולם לא תהיה הוגנת. אנחנו מתחילים כל עסקה בפער. יש לי ארבעה ילדים קטנים, כמה נקודות מכירה, פיזיות ואינטרנטיות, וזה פשוט מפחיד. המדינה לא רק מקשה עלינו, היא בפועל מסייעת למתחרים שלנו. תנו לשוק לעשות את שלו- אל תשימו לנו רגליים".

ניר ברקת, שר הכלכלה: "הדברים שנשמעו כאן קשים, והם לא מפתיעים אותי- אני מכיר היטב את הסיכון הממשי לעסקים הקטנים ולחנויות הרחוב אם המהלך הזה יתקדם. תפיסת עולמי היא קבלת החלטות לאחר התייעצות עמוקה עם המגזר העסקי, וכך פעלתי תמיד. הורדת יוקר המחיה היא יעד חשוב, אבל לא באמצעות צעדים שמעוותים את התחרות, פוגעים בכלכלה ומייצרים רווח קצר טווח והפסד ארוך טווח".

ניר ברקת
ניר ברקת | צילום: ראובן קסטרו

"יש דרכים הוגנות וטובות יותר להקל על הציבור ולחזק צמיחה, והצגתי אותן לשר האוצר. יש כאן שתי דרכי פעולה ברורות: האחת, פנייה לראש הממשלה, ואני אציג בפניו את עמדתי בצורה ברורה ואמשיך לעשות זאת", אמר.

"השנייה, פנייה לבית המשפט, וככל שהסוגיה תגיע לשם, עמדתי תישמע גם שם. מה שנאמר כאן היום משקף פגיעה אמיתית בכלכלה ובעסקים הקטנים, ואני מעריך שהטענות שהוצגו מוצדקות ויזכו להדהוד גם בזירה המשפטית".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
ניר ברקת
/
כלכלה
/
חנות חדשה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף