לחצו ידיים על 2.54 מיליארד: זיכיון ים המלח בעוד צעד בדרך לידיים חדשות 

כפי שפורסם בתחילת נובמבר ההסכם קובע כי ICL תעביר למדינה את כלל הנכסים הדרושים להפעלת הזיכיון בתמורה ל־2.54 מיליארד דולר, בתוספת העלויות העתידיות של פרויקט קציר המלח בפועל

אריאל פייגלין צילום: רינה נקונצ׳ני
גוגל מציגה: כך השתנה חלקו הדרומי של ים המלח ב-40 השנים האחרונות ממעוף הלווין, 2023 | צילום: גוגל

העברת הנכסים והתשלום יבוצעו עם תום הזיכיון בשנת 2030, בהתאם להוראות סעיף 24 לחוק זיכיון ים המלח משנת 1961. בנוסף, נקבע כי זכות הקדימה של ICL במכרז על הזיכיון הבא תבוטל, כך שהמדינה תוכל לפתוח את ההליך למתמודדים נוספים, מקומיים ובינלאומיים.

ההסכם מעגן בפירוט את התחייבויות ICL לשיתוף פעולה מלא לקראת המכרז העתידי, לרבות העברת ידע ומידע, העברת הסכמים מהותיים ונהלי עבודה, המשך השקעות ותחזוקה לשמירה על ערך הנכסים, והעברת כלל ההתחייבויות כלפי העובדים. כמו כן הודגש כי החברה לא תתנגד לביטול זכות הקדימה, והחשב הכללי החל כבר בהיערכות להליך המיון המוקדם של המכרז.

"ההסכמות העקרוניות שהגענו אליהן מול ICL, ובפרט הסדר הנכסים וביטול זכות הקדימה, יסייעו לנו להבטיח את עתיד זיכיון ים המלח תוך מקסום הרווח לטובת אזרחי מדינת ישראל. אני מודה לצוות במשרד האוצר, בראשות החשב הכללי, שמוביל את התהליך הזה במקצועיות ובאחריות רבה".

תגיות:
ים המלח
/
כי"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף