מגרש ב-1.9 מיליון מול 125 אלף שקל: הנתונים שמסעירים את שוק הקרקעות

עו"ד רון רוגין טוען כי מדיניות ההנחות בקרקעות יוצרת פערים דרמטיים: בעוד שביישובים יהודיים בצפון מחירי המגרשים מגיעים למיליוני שקלים, ביישובים ערביים הם נמוכים משמעותית

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
ראש מועצת מטולה דוד אזולאי תוקף את הממשלה הפקרה בצפון | צילום: רשתות חברתיות

שוק הנדל"ן בארץ עולה פעמים רבות לכותרות בל פערי הענק בין מחירים בפריפריה לעומת המרכז, אך הפעם מדובר סיפור של פערי מחירים בין יישובים יהודיים לערביים. לדוגמה: ביישוב יובלים מגרש לבנייה עולה כ-1.9 מיליון ש"ח, ולעומת זאת, ביישוב הערבי שעב המגרש הכי יקר עולה 125 אלף ש"ח.

"הם אמרו שזה חייב להיות רק באזור עדיפות לאומית א', רק לכאלה שהם מחוסרי דיור, וזה לא כולל כאלה שמכרו את הדירה שלהם. הם גם הגדירו שמדובר בחיילי מילואים פעילים. סמג"ד בשריון למשל לא זכאי להנחה כזאת, ויש מקרים כאלה", הוסיף עורך הדין.

עוד אמר: "ביובלים, בשכניה או במנוף, נדרש לשלם רק עבור מחיר הקרקע 1.3 עד 1.6 מיליון ש"ח לאחר ההנחות. בכפר תבור חייל מילואים לוחם ומחוסר דיור, רק עבור הקרקע לפני מע"מ נדרש לשלם קרוב למיליון וחצי שקלים. בשעב ישנם מגרשים דו משפחתיים של 600 מ"ר, המחיר על הקרקע הוא 237 אלף שקלים, והתשלום על הפיתוח - 73.5 אלף שקלים".

אם כך, מה אפשר לעשות כדי לתקן את העיוות? רוגין העלה מספר רעיונות בנושא. "לסווג את כל האזורים בצפון כאזור עדיפות א', להגדיל את הרכיב שממנו חלה ההטבה, לתת ללוחמים 5% הנחה נוספים, ולסווג אחרת את מחוסרי הדיור", אמר.

תגיות:
נדל"ן
/
קניית דירה
/
משכנתא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף