בלידר מצביעים קודם כל על סביבת האינפלציה הנמוכה. האינפלציה השנתית עומדת על 1.5% ואינפלציית הליבה על 1.4%, נתונים שתומכים בהפחתת ריבית. עם זאת, בבנק ישראל מסתכלים גם קדימה, והנגיד עצמו ציין כי לפי התחזיות האינפלציה צפויה לחזור לקצב של כ-2% בחודשים הקרובים.
גורם נוסף הוא שוק העבודה, שמראה סימנים ראשונים של התמתנות. שיעור האבטלה עלה ביולי ל-3.1%, לעומת 2.9% ביוני, ובמקביל נרשמה עלייה בשיעור ההשתתפות. התמתנות בשוק העבודה עשויה להפחית את לחצי השכר ובהמשך גם את לחצי האינפלציה, ולכן היא מחזקת את הטיעון בעד הורדת ריבית. מנגד, הצמיחה החזקה ברבעון השני מצביעה על פעילות כלכלית ערה יחסית, ולכן פועלת בכיוון ההפוך ומחזקת את האפשרות שבנק ישראל יעדיף להמתין.
במזרחי טפחות מצביעים בין היתר על העלייה במחירי האנרגיה, היחלשות מסוימת של השקל והמסרים הזהירים שהעביר נגיד בנק ישראל אמיר ירון בראיון לבלומברג. פנינג מציין גם את ההתפתחויות בארה"ב כגורם שעשוי להקשות על הפחתה בישראל, ומעריך כי "העלייה בהסתברות להעלאת ריבית בארה"ב, יחד עם עליית מחירי האנרגיה עצמה, והדגשת חוסר הוודאות המקומי על ידי הנגיד, מביאים להתמתנות בציפיות להורדת ריבית בעוד שבוע".