בדרך לקטסטרופה פנסיונית? החוב המפלצתי של ארה"ב לא ישאר מעבר לים

כולם מדברים על החוב המפלצתי של ארה"ב כאילו שמדובר בבעיה של פוליטיקאים בוושינגטון. אבל הכלכלה הגדולה בעולם דוהרת לעבר תהום והיא מחוברת בכבלים ישירים לתיק ההשקעות של כל אחד ואחת מאיתנו. איך לנווט?

דניאל שבקס צילום: באדיבות המצולם,יחצ
עקבו אחרינו
דונלד טראמפ והחוב האמריקאי שמעמיק
דונלד טראמפ והחוב האמריקאי שמעמיק | צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein,REUTERS/Dado Ruvic/Illustration,נוצר באמצעות AI
2
גלריה
חישוב פנסיה
חישוב פנסיה | צילום: Shutterstock

המשמעות היא שארצות הברית עומדת לשבור את שיא כל הזמנים של עצמה, שעמד על 106% ונרשם אי שם ב-1946 בגלל מימון מלחמת העולם השנייה. אבל רגע, האם אנחנו בעיצומה של מלחמת עולם שלישית? לא. אנחנו במלחמה מסוג אחר לגמרי, מלחמה דמוגרפית ומבנית שמוזנת מהזדקנות האוכלוסייה, מהוצאות ביטוח לאומי ומזינוק מטורף בהוצאות הריבית.

כדי להבין את גודל הקטסטרופה, בואו נציץ רק על נטל הריבית. הוצאות הריבית של הממשל האמריקאי עוקפות היום את כל תקציב הביטחון הלאומי שלהם ואת תקציב הבריאות למוחלשים. בתוך עשור אחד בלבד, הריבית השנתית הזו אמורה להמריא מכ-870 מיליארד דולר לכ-1.6 טריליון דולר, גידול של 87%.

אז למה כל הסיפור הזה אמור להדיר שינה מעינינו? פשוט מאוד! אגרות החוב של ממשלת ארצות הברית הן "הנכס הבטוח" המרכזי של העולם הפיננסי כולו. הן הלב הפועם שמשמש כעוגן, ועל פיו מתומחרות כל הריביות והסיכונים בעולם. כאשר האמריקאים מציפים את השוק בהנפקות חוב עצומות ובלתי פוסקות, הם יוצרים תופעה מקצועית שנקראת "זליגת תשואות".

פאניקה? חכו וקראו את המפה

אבל רגע, האם הגיע הזמן להיכנס לפאניקה, למכור הכל ולקבור זהב בחצר? ממש לא. תכל'ס, היכן שיש שינויים מאקרו-כלכליים דרמטיים, מסתתרות גם הזדמנויות למי שיודע לקרוא את המפה. המצב מחייב אותנו להתאים את תיק ההשקעות.

אז בפעם הבאה שאתם קוראים בחדשות על עוד גירעון מנופח בוושינגטון, אל תדפדפו הלאה ותגידו "זו הבעיה שלהם". החוב העולמי הוא ענן כבד, אבל מי שישכיל להגן על התיק שלו, לפזר סיכונים, לקצר מח"מ ולהגן על עצמו מאינפלציה, יצליח לנווט את הספינה בבטחה גם במים סוערים. כי בסוף, שוק ההון תמיד מחפש את שיווי המשקל הנכון. התפקיד שלכם הוא פשוט לשבת על הכיסא שמותאם למידות החדשות של השוק, ולא להישאר תמימים בזמן שהאמריקאים מגהצים לכולנו את כרטיס האשראי. תהיו חכמים, וזכרו, פיקחות תמיד מנצחת בהלה.

תגיות:
פנסיה
/
הכלכלה האמריקאית
/
הכלכלה העולמית
/
השקעות
/
חוב לאומי
/
כלכלה עולמית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף