השיפור הבולט ביותר נרשם כאמור בענף החקלאות, שבו ירד מדד הסיכון ב-1.8%. בחברה מעריכים כי הנתון עשוי להעיד על התאוששות מסוימת בפעילות ועל הקלה בקשיי התפעול וכוח האדם, לאחר הפגיעה המתמשכת בענף על רקע המצב הביטחוני.
גם בקרב סוכני נסיעות ושירותי תעופה נרשם שיפור, עם ירידה של 1.7% במדד הסיכון. בחברה קושרים זאת להתרחבות הפעילות בענף, ככל הנראה על רקע הגידול ביציאות ישראלים לחו"ל ברבעון השלישי. בענף שירותי הטיפוח והיופי ירד הסיכון ב-1.6%, שיפור שעשוי לשקף ביקוש עונתי בחודשי הקיץ ובעונת האירועים.
מנגד, בקרב עורכי דין ורואי חשבון עלה מדד הסיכון ב-1.7%. לפי הערכת החברה, ההחמרה עשויה לשקף התמתנות בביקוש לחלק מהשירותים העסקיים ולחץ גובר על גביית תשלומים מלקוחות. בחברה מציינים גם את חדירת כלי הבינה המלאכותית כגורם שצפוי להשפיע על מבנה הפעילות והתחרות בחלק מתחומי השירות, אך אינם מציגים אותה כסיבה מוכחת לעלייה בסיכון ברבעון הנוכחי.
בענף שיווק הציוד המשרדי, הצעצועים והספרים נרשמה עלייה של 1.6% בסיכון. בחברה מעריכים כי ברקע עומדים חולשה בביקוש לחלק מהמוצרים, תחרות גבוהה ולחץ על המכירות והרווחיות. עלייה בשיעור זהה נרשמה בתעשיית המתכת והאלומיניום, שם מצביעים בחברה על חולשה אפשרית בביקוש מצד ענפי הבנייה והתעשייה, לצד עלויות חומרי גלם ומימון המכבידות על הפעילות.
הוא מוסיף: "השינויים העולמיים בשרשראות האספקה ובמחירי ההובלה וחומרי הגלם מוסיפים להשפיע גם על העסקים בישראל. לכן חשוב לבחון את מצב הלקוחות והספקים ברמת הענף והעסק, ולא להסתפק בתמונה הכללית, כדי לזהות מוקדם שינויים ברמת הסיכון ולקבל החלטות עסקיות המבוססות על מידע עדכני ואמין".