מי שמקווה שניצחון דמוקרטי יסיים את מדיניות המכסים עשוי להתאכזב. לפי UBS, לנשיא תישאר סמכות רחבה בתחום הסחר, גם אם מפלגתו תאבד את הרוב. הדמוקרטים יוכלו להגביר את הפיקוח ולקיים דיונים, אך החלפת הרוב אינה מבטלת אוטומטית את המכסים.
בתחומי המסים וההוצאות, לעומת זאת, פיצול השליטה צפוי להקשות על העברת חקיקה רחבה. גם הגירעון הגבוה מגביל את מרחב הפעולה. המשמעות היא שהרכב הקונגרס יכול להשפיע גם על מה שלא יקרה בשנתיים הקרובות.
ומה עם מניות הטכנולוגיה? ב-UBS מעריכים שההשקעות בבינה מלאכותית יימשכו בזכות הביקוש החזק, גם אם הפיקוח על החברות יגבר. המאבקים עשויים להתמקד בשאלות מעשיות: היכן יוקמו מרכזי נתונים, כמה מהר יקבלו היתרים ומי ישלם על שדרוג רשת החשמל הדרוש להפעלתם.
אלה החלטות שיכולות להשפיע על קצב הקמת הפרויקטים ועל עלויותיהם. לכן כדאי לעקוב גם אחרי הבחירות במדינות וברשויות המקומיות, שבהן מתקבלות חלק מההחלטות על תכנון, תשתיות ואנרגיה. מוקד נוסף שמסמן הבנק הוא המשא ומתן על תקרת החוב ב-2027. מחלוקת ממושכת עלולה להגביר תנודתיות בשוק האג"ח, שכבר מתמודד עם גירעונות גבוהים והנפקות חוב בהיקף גדול.
עם זאת, כלכלני הבנק מדגישים שאין הרבה תועלת בניסיון לנחש את כיוון הבורסה לפי דפוסי בחירות קודמים. כל מערכת בחירות מתקיימת בסביבה כלכלית אחרת. התוצאות היום יעצבו את יחסי הכוחות בוושינגטון, אבל לאורך זמן הצמיחה, רווחי החברות, האינפלציה והריבית ימשיכו לקבוע את הכיוון של השווקים.