בורסה: המסחר יתנהל על רקע כישלון השיחות בין יוון לגוש היורו

המגמות בבורסות אירופה לאחר פיצוץ השיחות בבריסל ישפיעו על מה שיקרה בתל אביב. במזרח הרחוק: עליות בהונג קונג ובשנגחאי. ירידות בטוקיו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הבורסה בתל אביב
הבורסה בתל אביב | צילום: פלאש 90

המסחר בבורסה בתל אביב ייפתח הבוקר (שלישי) על רקע הכישלון בשיחות בין נציגי גוש היורו ויוון על החוב על המחלוקת סביב מדיניות הצנע שהמדינה התחייבה ליישם. המשקיעים יבקשו לראות את כיצד ישפיעו ההתפתחויות על המסחר בבורסות אירופה. לא מן הנמנע שבשעות הראשונות של המסחר תימשך המגמה החיובית מאתמול, אך בהמשך המגמות באירופה ישפיעו מאוד על המסחר.

השיחות הסתיימו אתמול בפיצוץ משום שהממשלה החדשה באתונה לא מוכנה להיענות לדרישת גוש היורו, ואילו מדינות הגוש מצדן לא מוכנות לוותר ליוון. כפי שהדברים נראים כעת, אין מנוס מיציאת יוון מגוש היורו, דבר שעל פי ההערכות, יפגע קשה בעיקר ביוון, שכן בלי הזרמות כספיות מהגוש יוון תגיע לחדלות פירעון כבר בחודש הבא.

בינתיים הרוחות הנושבות ממזרח מבשרות על מגמה חיובית: השווקים במזרח הרחוק לא מגיבים בשלילה למה שקרה אתמול בלילה בבריסל. טוקיו אומנם יורדת ב-0.07%, אך הונג קונג עולה ב-0.30% ושנחאי ב-0.9%.

תגיות:
הבורסה לניירות ערך
/
גוש היורו
/
יוון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף