יצא מהניילון: חוק צמצום השימוש בשקיות חוזר לדיון בכנסת

לאחר שהוקפא בעקבות התפטרותו של ח"כ עמיר פרץ מהממשלה הקודמת, יחל שוב התהליך על העבודה. סכום ההיטל יירד עד ל-10 אגורות לשקית

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
שקיות ניילון
שקיות ניילון | צילום: ויקיפדיה

ועדת השרים לחקיקה אישרה פה אחד החלת דין רציפות על החוק לצמצום השימוש בשקיות ניילון שתהליך חקיקתו נקטע עם תחילת התפרקותה של הממשלה הקודמת כשהשר שדחף את החוק, ח"כ עמיר פרץ (התנועה, המחנה הציוני) התפטר מהממשלה ובצעד לא ברור של "ענישה" הקפיאו יו"ר הקואליציה ויו"ר ועדת הפנים דאז, כיום השרים זאב אלקין ומירי רגב, את קידום החוק היקר לליבו והחשוב לסביבה. זאת אף שהחוק עבר כבר בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת.

לפי הצעת החוק, תיפסק לחלוטין בבתי עסק חלוקה לצרכן של שקיות חד-פעמיות שעוביין פחות מ-20 מיקרון. בעל בית עסק יהיה גם חייב לגבות מצרכן תשלום בעד כל שקית חד-פעמית שעובייה בין 20 ל-50 מיקרון, כשהמחיר לכל שקית לא יהיה נמוך מגובה ההיטל שישולם על ידי יצרנים ויבואנים של שקיות. סכום ההיטל המוצע הינו 30 אגורות, שירד ל- 20 אגורות אחרי שנתיים, ולאחר שנתיים נוספות ירד ל- 10 אגורות לכל שקית.

תגיות:
איכות הסביבה
/
שקיות ניילון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף