שירות התעסוקה: "נמשכת המגמה של ירידה במספר דורשי העבודה"

פורסמו נתוני חודש אוגוסט ומהם עולה כי חלה ירידה במרבית הנתונים ובהם: תובעי הבטחת הכנסה ומפוטרים. מנגד, עלייה במספר האקדמאים ללא הבטחת הכנסה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לשכת התעסוקה
לשכת התעסוקה | צילום: יוסי זמיר פלאש 90

שירות התעסוקה הישראלי פרסם הבוקר (חמישי) את הנתונים לחודש אוגוסט ומהם עולה כי חלה ירידה במרבית הנתונים ובהם: מספר דורשי העבודה ומספר תובעי הבטחת הכנסה.

לפי הנתונים שפורסמו, מספרם של דורשי העבודה שהתייצבו בשירות, ירד ב-0.4% ומספרם בחודש אוגוסט הסתכם ב-196,756 אלף, בהשוואה ל-197,512 אלף בחודש הקודם.

במספרם של תובעי הבטחת הכנסה, נרשמה ירידה של 0.5%, כשמספרם בחודש אוגוסט הסתכם ב-99,088 אלף, בהשוואה ל-99,590 אלף בחודש הקודם.

במספרם של המפוטרים החדשים שנרשמו בשירות התעסוקה נרשמה ירידה של 0.5% בהשוואה לחודש קודם ומספרם בחודש אוגוסט הסתכם ב-12,138 אלף בהשוואה ל-12,201 בחודש יולי.

מספרם של המובטלים שנרשמו בשירות התעסוקה, נמצא בירידה של 0.4% ומספרם הסתכם באוגוסט ב-184,697 אלף בהשוואה ל-185,346 אלף ביולי.

מנגד במספרם של האקדמאים ללא תובעי הבטחת הכנסה, נרשמה עליה של אחוז בהשוואה לחודש קודם. באוגוסט הסתכם מספרם ב-18,943 אלף, בהשוואה ל-18,765 בחודש יולי.

מנכ"ל שירות התעסוקה, בועז הירש אמר כי "חודש אוגוסט התאפיין בנתונים חיוביים בשוק העבודה. נמשכה המגמה המסתמנת בחודשים האחרונים, של ירידה במספרם של דורשי העבודה שהתייצבו בשירות".

תגיות:
פיטורים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף